Egyptische bond krijgt Salah niet te pakken en schakelt minister van Sport in

Reacties

Egypte oefent later deze maand tegen Nieuw-Zeeland. Tot teleurstelling van Liverpool doet bondscoach Hossam Hassan een beroep op Mohamed Salah, maar de sterspeler heeft daar voorlopig nog geen gehoor aan gegeven.

Egyptische bond krijgt Salah niet te pakken en schakelt minister van Sport in

Liverpool hoopte dat de Egyptische voetbalbond (EFA) instemde met het verzoek om Salah rust te gunnen. De 31-jarige aanvaller verliet eerder dit jaar geblesseerd de Afrika Cup en kwam sindsdien slechts 45 minuten in actie namens de koploper van de Premier League. Dat gebeurde niet, maar het is nog maar de vraag of Salah zich daadwerkelijk gaat melden bij de nationale ploeg.

'We hebben nog geen contact gekregen met Salah', zei bestuurslid Ehab El-Komy op een persconferentie, opgetekend door KingFut. 'Maar er is geen onenigheid tussen beide partijen. De minister van Sport (Ashraf Sobhi, red.) zal een onderhoud plegen om duidelijkheid te creëren. De relatie tussen Sobhi en Salah is uitstekend.'

Voorzichtigheid
De EFA en Sobhi hebben een overeenkomst, waarin staat dat de minister zich kan mengen om eventuele problemen rondom de nationale ploeg op te lossen. Dat Salah (nog) niet helemaal fit is, weten ze ook in Egypte. 'De technische staf, de voetbalbond en alle fans bekommeren zich om de fysieke gesteldheid van Salah', beloofde El-Komy.

'Als hij er niet honderd procent klaar voor is, zullen we nog voorzichtiger met hem omspringen', vervolgde de bestuurder. 'Er zijn nog twee weken te gaan en het is mogelijk dat hij dan weer helemaal fit is. Als Salah voor die tijd voor Liverpool speelt, wil dat zeggen dat hij speelklaar is en dat we hem oproepen voor de nationale ploeg.'

Klaarstomen
Die kans lijkt aanzienlijk, want Salah maakte woensdag zijn opwachting op de training van Liverpool. The Reds komen donderdag in actie in het kader van de Europa League. In de achtste finale staat het heenduel met Sparta Praag op het programma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.