Zidane wordt doodmoe van aanhoudende discussie over arbitrage

Reacties

Real Madrid pakte zondagavond de koppositie door de lastige uitwedstrijd tegen Real Sociedad te winnen, maar na afloop ging het vooral over de arbitrale beslissingen. Trainer Zinedine Zidane wordt er doodmoe van.

Zidane wordt doodmoe van aanhoudende discussie over arbitrage
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real won in Baskenland door een rake penalty van Sergio Ramos, die daarmee Ronald Koeman afloste als meest scorende verdediger, en een doelpunt van Karim Benzema. Tussendoor werd de gelijkmaker van Adnan Januzaj echter afgekeurd, omdat Mikel Merino buitenspel zou hebben gestaan. En vervolgens kreeg Benzema wél het voordeel van de twijfel, toen hij in aanloop naar de 0-2 de bal met een arm leek aan te nemen.

Real had de arbitrage dus zeker niet tegen, zoals afgelopen week ook al het geval was tegen Valencia, dat daarop zelfs met een hele waslijst aan foutieve VAR-beslissingen kwam. Zidane is het zat. 'Het zit me dwars dat we het na afloop alleen maar over de scheidsrechter hebben', zei de Fransman op zijn persconferentie. 'Daardoor lijkt het net alsof wij niks hebben gepresteerd. Terwijl de overwinning volgens mij verdiend was.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zidane vindt het niet zijn taak om zich te bemoeien met de arbitrage beslissingen, maar liet zich er toch over uit. 'Er werd een penalty gegeven (aan Vinícius Júnior, red.) en volgens mij raakte Karim de bal met zijn schouder in aanloop naar zijn doelpunt. De scheidsrechter doet zijn werk, meer niet. Dat heb ik te respecteren. Ik denk alleen aan wat wij hebben gedaan. De overwinnning was verdiend, dat is voor ons het belangrijkste.'

Thibaut Courtois liet zich uit over het andere discussiepunt, de afgekeurde 1-1 van Januzaj. De doelman van Real bevestigde dat zijn zicht op de bal werd geblokkeerd. 'Er stonden drie mensen in de baan van het schot. Merino, nog een speler van Real (Sociedad, red.) en iemand van ons die probeerde het schot te blokken. Ik zag daardoor niks en hij stond in een buitenspelpositie. Daar is de VAR voor, volgens mij waren de beslissingen duidelijk.'

Ramos
Discutabel of niet, Real won zondagavond in San Sebastián en gaat op basis van het betere onderlinge resultaat met Barcelona aan kop in La Liga met nog acht speelronden te gaan. Woensdag wacht alweer de volgende wedstrijd, thuis tegen Real Mallorca. Of kersvers recordhouder Ramos zijn ploeg weer kan aanvoeren, is nog afwachten. De captain ging na een uur naar de kant met een blessure en wordt maandag onderzocht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.