Real Madrid grijpt de macht in Spanje met Ramos in de hoofdrol

Reacties

Real Madrid heeft de lastige uitwedstrijd tegen Real Sociedad gewonnen. De Madrilenen hebben zo optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Barcelona en gaan met nog acht speelrondes te gaan aan de leiding in La Liga.

Real Madrid grijpt de macht in Spanje met Ramos in de hoofdrol
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Zinedine Zidane maakte enkele opvallende keuzes voor het duel San Sebastián. Eden Hazard kreeg rust na twee basisplaatsen op rij en Marco Asensio bleef na zijn sterke invalbeurt tegen Valencia ook op de bank. Zidane koos opvallend genoeg voor James Rodríguez als derde man in een aanvalslinie met verder Karim Benzema en Vinícius Júnior. De Colombiaan was in oktober voor het laatst basisspeler in La Liga geweest.

Het was Vinícius die de eerste grote kans kreeg bij Real Madrid. Al na zo'n negentig seconden was er een goede schietkans voor de Braziliaan, maar hij knalde de bal over het doel van Alejandro Remiro. De goalie van Sociedad beleefde verder een vrij rustige eerste helft, al moest hij in de laatste fase voor nog handelend optreden toen Vinícius de bal in de kluts had meegekregen. Sociedad toonde ook wel degelijk aanvallende intenties, maar het lukte niet Real Madrid echt aan het wankelen te brengen. De van De Koninklijke gehuurde Martin Ødegaard had zijn dag niet. De druk op de Noor was ook flink opgevoerd in aanloop naar wat volgens de Madrileense kranten een examen was. Was hij nu wel of niet al goed genoeg voor een rol bij de grootmacht?

Vinícius toonde aan nu wel al van meerwaarde te kunnen zijn bij de titelkandidaat. De dribbelaar leidde kort na rust de openingstreffer in door een strafschop te versieren. Sergio Ramos meldde zich voor de penalty en scoorde. Het was voor de captain al zijn 68ste goal in La Liga, waardoor hij nu Ronald Koeman onttroond heeft als de meest trefzekere verdediger ooit in de Spaanse competitie.

Heel even was er grote schrik bij Real toen Adnan Januzaj halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker leek te zorgen, nadat Ramos met lichte klachten was gewisseld. De goal van de Belg werd na ingrijpen van de VAR echter afgekeurd omdat er een medespeler buitenspel stond in de baan van het schot. Direct daarna deelde Benzema een volgende klap uit aan Sociedad: 0-2. Mikel Merino bracht in de slotfase de spanning nog even terug door de bal via de onderkant van de lat voorbij Thibaut Courtois te rammen, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet meer.

Real Madrid heeft nu evenveel punten als Barcelona, dat vrijdag gelijkspeelde op bezoek bij Sevilla. Het onderling resultaat gaat in Spanje boven het doelsaldo en dat onderling resultaat is in het voordeel van de ploeg van Zidane.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.