Taai Sevilla frustreert Barcelona, koppositie lonkt voor Real Madrid

Reacties

Zonder de in Catalonië achtergebleven Frenkie de Jong heeft Barcelona vrijdagavond twee dure punten verspeeld in de titelstrijd. Sevilla gaf geen krimp, waardoor Real Madrid het initiatief naar zich toe kan trekken in La Liga. 

Taai Sevilla frustreert Barcelona, koppositie lonkt voor Real Madrid
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Sevilla werd eerder dit seizoen in Camp Nou nog met 4-0 afgedroogd door Barcelona, maar toonde zich vrijdagavond in het lege Estádio Sanchez Pizjuan een taaie tegenstander voor de koploper van La Liga. Ook Messi, nog één treffer verwijderd van het 700ste doelpunt in zijn carrière (voor club en land), kon het verschil in Andalusië niet maken.

Sevilla haalde dan ook alles uit de kast om de Catalanen het scoren te beletten. Zo stond verdediger Jules Koundé in de eerste helft slim opgesteld op de doellijn om een vrije trap van Messi onschadelijk te maken. De 21-jarige Fransman had zich daarvoor ook al laten gelden toen hij gevaarlijk naast schoot na een afgeslagen vrije trap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verder dan dat kwamen beide ploegen niet in de eerste helft. Ook Luuk de Jong kon zich als eenzame spits van het compact spelende Sevilla niet onderscheiden. Het grootste moment van opwinding was daardoor een opstootje vlak voor rust, toen Messi het aan de stok kreeg met Diego Carlos na een harde overtreding van de Braziliaan (foto).

Ook in de tweede helft waren de kansen spaarzaam. Marc-André ter Stegen hield Barcelona op de been toen Lucas Ocampos van dichtbij op hem afvuurde. Een kwartier voor tijd anticipeerde Sevilla-doelman Tomás Vaclik goed op een vrije trap van Messi. De Jong was toen al naar de kant gehaald, terwijl Antoine Griezmann daarna inviel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook met de bekritiseerde Fransman in de ploeg lukte het Barça niet het tempo dusdanig omhoog te schroeven dat het Sevilla in de problemen bracht. Luis Suárez kreeg in de slotfase nog wel een mogelijkheid om de ban te breken, maar schoot tot zijn eigen afgrijzen over. Ook pogingen van Sevilla in de tegenstoot leverden geen goal op.

In de slotfase kreeg de van Real gehuurde Sergio Reguilón nog een dot van een kans om zijn eigenlijke werkgever te helpen, maar de linksback schoot van een meter of zes recht op Ter Stegen af. Desondanks kan Real door het betere onderlinge resultaat de koppositie van Barcelona overnemen door zondag te winnen van Real Sociedad.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.