AZ houdt hoop op CL-voetbal dankzij uitglijder achterin bij FC Twente

Reacties

AZ heeft zondagmiddag een overwinning geboekt op concurrent FC Twente. Daardoor is het gat tussen de nummers drie en vier van de Eredivisie nog maar twee punten in het voordeel van de Tukkers. Zo houdt AZ hoop op voorronde Champions League en daar dankt het schlemiel Alec Van Hoorenbeeck voor.

AZ houdt hoop op CL-voetbal dankzij uitglijder achterin bij FC Twente
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Voorafgaand aan het duel wist AZ dat het voor de laatste kansen streed. Het kreeg de kans om het gat naar de felbegeerde derde plek te verkleinen tot twee punten. De nummer drie van de Eredivisie plaatst zich voor de voorronde van de Champions League, terwijl de nummer vier zich tevreden moet stellen met een ticket voor de competitiefase (voorheen groepsfase) van de Europa League.

AZ begon echter dramatisch aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Daan Rots speelde Ricky van Wolfswinkel vrij, die goed het overzicht bewaarde. De eerste kans was niet besteed aan Naci Ünüvar, maar de rebound werd vervolgens alsnog binnengeschoten door Sem Steijn.

De Alkmaarders domineerden het spel, maar qua kansenverhouding waren beide ploegen in de eerste helft gelijkwaardig. AZ had een kopkans via Sven Mijnans, maar de grootste kans kwam op naam van Yukinari Sugawara. Na een goed uitgespeelde aanval kon de Japanner vrij uithalen vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar hij schoot naast.

Na rust kwam AZ alsnog langszij. Ibrahim Sadiq trok naar binnen, vond Lars Unnerstall op zijn weg, maar van dichtbij kon Ruben van Bommel alsnog de rebound binnentikken. Even later werd de thuisploeg verder in het zadel geholpen door invaller Van Hoorenbeeck, die met zijn uitglijder Vangelis Pavlidis een vrije doortocht gaf. De Griek maakte zo zijn 28ste van het seizoen: 2-1.

Door de zege mag AZ nog altijd hopen op plaatsing voor voorronde Champions League. FC Twente krijgt nog bezoek van FC Volendam en neemt het op tegen PEC Zwolle. AZ heeft met Go Ahead Eagles en FC Utrecht op papier een lastiger programma. AZ heeft zich in ieder geval wel al verzekerd van de vierde plek.

AZ Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Resterend programma


Zo 12 mei

Zo 19 mei

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.