Frenkie de Jong moet kraker tegen Sevilla laten schieten

Reacties

Frenkie de Jong ontbreekt vrijdagavond bij Barcelona. Trainer Quique Setién heeft de 23-jarige middenvelder net als Sergi Roberto niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het uitduel met Sevilla.

Frenkie de Jong moet kraker tegen Sevilla laten schieten
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Donderdagochtend ontstonden er al twijfels over het meespelen van De Jong, omdat hij net als Sergi Roberto apart van de groep trainde. Volgens Spaanse media gebeurde dat ook deels uit voorzorg, om te waken voor overbelasting na de lange coronapauze, maar de Oranje-international is net als zijn Spaanse ploeggenoot dus niet fit genoeg om het op te nemen tegen het Sevilla van Luuk de Jong.

Afgelopen zaterdag ging Frenkie de Jong bij de hervatting van La Liga in de 84ste minuut naar de kant in het uitduel met Real Mallorca (0-4), omdat er sprake was van lichte klachten. Dinsdag gaf Setién de Oranje-international vervolgens rust in het thuisduel met Leganés (2-0). In Camp Nou zat De Jong nog wel op de bank, maar dat zal vrijdagavond op bezoek bij nummer drie Sevilla dus niet het geval zijn.

Setién vertelde aansluitend tijdens zijn persconferentie dat hij geen risico wil nemen met De Jong. 'Frenkie had een probleem dat nog niet is opgelost, dus we wachten liever één wedstrijd dan dat we hem meteen vier wedstrijden missen en het alleen maar erger wordt', aldus de trainer van Barcelona, dat komende dinsdag zijn volgende wedstrijd in La Liga alweer speelt, thuis tegen Athletic Bilbao.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.