Setién neemt het op voor 'zorgwekkende' Griezmann

Reacties

Barcelona boekte dinsdagavond een plichtmatige zege op Leganés, maar Antoine Griezmann was andermaal onzichtbaar bij de Catalanen. De Fransman krijgt de laatste tijd veel kritiek, maar zijn trainer komt voor hem op.

Setién neemt het op voor 'zorgwekkende' Griezmann
© Pro Shots

Griezmann stond tegen Leganés negentig minuten op het veld, maar raakte de bal slechts 22 keer, verreweg het minst van heel het elftal. Hij werkte hard en maakte veel meters, maar voegde in balbezit opnieuw weinig toe. Zelfs doelman Marc-André Ter Stegen en jongeling Ansu Fati, die in de rust werd gewisseld, werden minstens twee keer zo vaak in het spel betrokken. Het is ook geen incident.

De Fransman was bij Atlético Madrid dé bepalende speler in de voorhoede, maar bij Barcelona speelt hij bleu. Vrijwel altijd is hij de speler met de minste balcontacten. Bovendien blijft hij ver achter op zijn concurrenten op het gebied van bijvoorbeeld doelpogingen en gecreëerde kansen. Griezmann staat dan wel op acht goals in La Liga, maar verrekend met het aantal speelminuten is dat een lager gemiddelde dan Lionel Messi, Luis Suárez, Ansu Fati, Arturo Vidal en zelfs Martin Braithwaite.

Zorgwekkend
In de Spaanse media wordt Griezmann dan ook veelvuldig bekritiseerd. El Mundo Deportivo en Marca vinden het bijvoorbeeld onbegrijpelijk dat de man van 120 miljoen euro de voorkeur blijft krijgen boven de talentvolle Fati. Na Ter Stegen en Gerard Piqué heeft Griezmann de meeste speelminuten in de competitie achter zijn naam. 'Zijn spel is zorgwekkend. Hij biedt geen aanvallende oplossingen en zijn handelingssnelheid is veel te traag. Als hij zich niet verbetert, wordt hij vanzelf gepasseerd door Fati of Braithwaite', schrijft AS.

'Het is heel goed dat Quique Setién hem beschermt, maar de aanvaller loopt er verloren bij', vult het dagblad aan. Setién kreeg op zijn persconferentie dinsdag andermaal veel vragen over Griezmann. 'Antoine doet het prima. Hij is een extreem belangrijke speler voor ons. Antoine heeft een goede wedstrijd gespeeld. Hij scoorde zelfs nog, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Hij zal belangrijk voor ons zijn in de komende weken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.