Zidane weet oplossing voor negatieve spiraal in Europa

Reacties

Na twee groepswedstrijden staat Real Madrid er karig voor in het Champions League-toernooi. De Spanjaarden bezetten de vierde plaats en hebben dringend een zege nodig om overwintering in zicht te houden. Zinédine Zidane wordt nog niet benauwd van de stand in de groep.

Zidane weet oplossing voor negatieve spiraal in Europa
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Na vier eindzeges in de laatste zes jaar is Real Madrid nu stroef begonnen in het miljardenbal. Zidane weet dat hij niet kan teren op zijn drie trofeeën tussen 2016 en 2018. 'Het verleden is geweest en in de voetballerij wordt gauw vergeten wat je hebt bereikt. Zo gaat het nu eenmaal in het leven', zegt de Fransman aan de vooravond van het duel met Galatasaray.

'Het hier en nu is belangrijker. Ik ben ontdaan door wat er over me gezegd wordt, maar ik kan niet verhinderen dat mensen hun mening hebben. Ik moet gewoon positief blijven denken en alles geven als trainer, samen met mijn spelers', zegt Zizou, voor wie de druk bepaald niet nieuw is.

'Ik loop al achttien jaar rond bij deze club, ik heb het als speler ook meegemaakt. We weten waar we staan en dat die druk nooit minder wordt. We zijn ons bewust van de situatie en blijven tot het einde toe gaan', aldus Zidane, die dinsdagavond met zijn ploeg aantreedt tegen Galatasaray.

Gaat het daarin mis, dan wordt het een hels karwei voor Real Madrid om de groepsfase te overleven. De Spaanse kranten slijpen de messen al in aanloop naar het duel in Istanbul en benadrukten dat Real hoe dan ook niet mag verliezen. Uitschakeling in de groepsfase zou desastreus zijn, zo was de teneur de voorbije dagen.

Zidane laat het zoveel mogelijk van zich afglijden. 'Ons eerst doel is dinsdag drie punten te pakken. We weten dat het een belangrijke wedstrijd is, eentje waarin we de punten écht nodig hebben, gezien de stand in de groep. Ik focus me dan ook alleen op de wedstrijd. In dit soort wedstrijden geeft Real Madrid altijd thuis en dat is dan ook wat we willen zien.'

Ook aanvoerder Sergio Ramos is vastberaden het tij te keren met Real Madrid. De ruime nederlaag tegen Paris Saint-Germain en de remise tegen Club Brugge waren tegenvallers, maar die kan Real te boven komen, denkt de verdediger. 'Ondanks alles wat er is gebeurd, hebben wij maar één ding in gedachten: winnen en een goede wedstrijd op de mat leggen.'

'Iedereen weet dat de trainer de steun van de kleedkamer geniet. Tot in de dood. Wat er ook gebeurt, we willen laten zien dat we één zijn. Madrid komt altijd weer terug en dat kan alleen als we het samen doen. Met resultaten komt het weer goed', gelooft Ramos.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
5
1
0
17-2
+15
16
2
Real Madrid
6
3
2
1
14-8
+6
11
3
Club Brugge
6
0
3
3
4-12
-8
3
4
Galatasaray
6
0
2
4
1-14
-13
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.