Zelfs voorronde CL nog in zicht voor Anderlecht en Zirkzee

Reacties

Anderlecht heeft donderdag goede zaken gedaan in de strijd om de Europese tickets in België. De formatie van trainer Vincent Kompany won net als zondag van Antwerp FC en maakt daardoor zelfs nog kans op de tweede plek in de kampioensplay-off.

Zelfs voorronde CL nog in zicht voor Anderlecht en Zirkzee
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
2 - 1
Antwerp
Antwerp

Anderlecht won zondag al met 0-4 van Antwerp, dankzij een hattrick van Francis Amuzu en een goal van Joshua Zirkzee. De Nederlander leverde tevens de assist op een van de doelpunten van Amuzu en stond donderdag opnieuw in de basis. De aanvaller was weer van waarde, want na een overtreding op hem ging de bal na een klein kwartier op de stip. Sergio Gómez schoot vervolgens raak: 1-0.

De thuisploeg controleerde de wedstrijd en kwam voor rust nog op 2-0. Amuzu deed Antwerp opnieuw pijn, net als afgelopen zondag. Zirkzee verstuurde de pass en zette zo weer een assist op zijn naam. In de tweede helft ging Zirkzee na een kwartier naar de kant. Antwerp bracht de spanning daarna nog terug. Een goal van Koji Miyoshi werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar de 2-1 kwam alsnog via Abdoulaye Seck.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Anderlecht trok de zege over de streep en kwam zo op 39 punten. Het gat met Antwerp is - met nog twee duels te gaan - zes punten. Anderlecht eindigt hoogstwaarschijnlijk minimaal op de derde plaats, maar ook de tweede plek - en dus een ticket voor de voorronde van de Champions League - is nog niet uitgesloten. Union Sint-Gillis heeft vier punten meer en komt zondag op bezoek bij Anderlecht. De derde plek betekent een ticket voor de voorronde van de Conference League.

Pro League

Stand Ronde 1 Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
6
4
2
0
8-2
+6
50
2
Union Sint-Gillis
6
2
1
3
5-5
0
46
3
Anderlecht
6
2
2
2
8-7
+1
40
4
Antwerp
6
1
1
4
3-10
-7
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.