Anderlecht mag met belangrijke Zirkzee blijven dromen

Reacties

Joshua Zirkzee heeft zondagavond in de ruime overwinning op Antwerp FC zijn achttiende doelpunt in dienst van Anderlecht gemaakt. De spits was belangrijk in de kampioensgroep, door de overwinning stapt Antwerp uit de titelrace. Anderlecht heeft nog een minikans na de tweede zege in de laatste 22 duels in de Belgische play-offs om het kampioenschap.

Anderlecht mag met belangrijke Zirkzee blijven dromen
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
0 - 4
Anderlecht
Anderlecht

In de reguliere competitie hadden Union Sint-Gilloise en Club Brugge al het verschil gemaakt en dus stond voor Antwerp en Anderlecht dit duel in het teken van aan- of afhaken. Mede door Zirkzee werd het voor Anderlecht aanhaken. Zirkzee leverde in de tiende minuut de assist op Francis Amuzu, die uiteindelijk in de tweede helft zijn tweede en derde doelpunt zou maken.

Zirkzee zelf verscheen ook op het scorebord, vlak na rust kreeg hij een niet te missen kans aangeboden door teamgenoot Christian Kouamé. Het was zijn eerste doelpunt in de kampioensgroep van België en zijn achttiende treffer dit seizoen. Anderlecht staat in de volgende wedstrijd wederom tegenover Antwerp, daarna zijn Union en Club Brugge de tegenstanders in de laatste duels van de kampioensgroep. Het verschil tussen Anderlecht en de bovenste twee teams is zeven punten.

Pro League

Stand Ronde 1 Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
6
4
2
0
8-2
+6
50
2
Union Sint-Gillis
6
2
1
3
5-5
0
46
3
Anderlecht
6
2
2
2
8-7
+1
40
4
Antwerp
6
1
1
4
3-10
-7
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.