Zelfs prins William laat van zich horen in Brits verzet tegen Super League

Reacties

De Super League-plannen van The Big Six hebben de andere veertien clubs in de Premier League verrast én zelfs prins William een reactie ontlokt.

Zelfs prins William laat van zich horen in Brits verzet tegen Super League
© Pro Shots

De Premier League-clubs hebben voor dinsdag een bijeenkomst belegd om zich te beraden over eventuele sancties voor The Big Six. Onder andere zal aan de orde komen of een verbanning van Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool en Tottenham Hotspur uit de Premier League een mogelijkheid is. Ook is de vraag of de andere veertien clubs een reglementswijziging kunnen bewerkstelligen, zodat deelname aan een ongeautoriseerde competitie zoals de Super League leidt tot puntenaftrek.

De Britse premier Boris Johnson zei er alles aan te willen te doen om de plannen van de zes Premier League-clubs te dwarsbomen. 'Dit raakt het nationale voetbal in het hart en zal supporters vanuit het hele land zorgen baren.' Gekeken wordt of er sprake is van ongeoorloofde kartelafspraken, zodat de Super League van hogerhand kan worden tegengehouden. Ook ligt de optie op tafel om te komen tot een Duits systeem voor clubeigenaren, die nooit meer dan vijftig procent in handen mogen krijgen.

Met eventuele maatregelen wordt ook tegemoet gekomen aan de zorgen van prins William. 'Ik deel de zorgen van de fans over de beoogde Super League en over de mogelijk schade aan onze geliefde sport', deelde hij op twitter. 'Nu meer dan ooit moeten we de hele voetbalsamenleving beschermen.' Prins William is voorzitter van de Engelse bond (FA).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.