Zelensky bedankt UEFA-president voor steun in oorlog

Reacties

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft recent telefonisch contact gehad met UEFA-president Aleksander Ceferin. Zelensky wilde Ceferin bedanken voor zijn steun aan zijn door oorlog geteisterde land.

Zelensky bedankt UEFA-president voor steun in oorlog
© Pro Shots

De UEFA heeft sinds de inval van Rusland in februari verschillende steunbetuigingen aan Oekraïne georganiseerd. Zo maakte de bond in maart een miljoen euro vrij om Oekraïense kinderen te helpen die slachtoffer werden van de oorlog. Ook op nationaal niveau werd actie ondernomen: in de Eredivisie stond een speelronde in het teken van de campagne No War. De aanvoerdersband van FC Twente-speler Robin Pröpper werd geveild voor 1150 euro, geld dat is ingezet voor noodhulp aan Oekraïners.

Ondanks de oorlog is de competitie ook in Oekraïne in augustus begonnen, ook hiervoor bedankte Zelensky Ceferin. De wedstrijden worden vooralsnog zonder publiek gespeeld, en Europese wedstrijden vinden niet in het land plaats. Shakhtar Donetsk, Dinamo Kiev en Dnipro-1 werken hun thuisduels in andere Europese landen af. Laatstgenoemde ploeg speelde twee weken geleden in Slowakije tegen AZ.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.