Zeldzame fout Olij leidt overwinning Almere City op Het Kasteel in

Sparta Rotterdam heeft zondagavond een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Almere City. De Rotterdammers konden een 0-2 achterstand niet meer ombuigen. Sparta-doelman Olij ging bij de openingstreffer lelijk in de fout.

Sparta Rotterdam
1 - 2
Almere City FC

Sparta Rotterdam begon als grote favoriet aan het thuisduel met Almere City, maar het waren de bezoekers die binnen een kwartier op voorsprong kwamen. Een voorzet van linksback Manel Royo leek eenvoudig te pakken door Nick Olij, maar de doelman van Sparta liet de bal glippen en Thomas Robinet kon de bal in een leeg doel tikken.

De thuisploeg ging na de vroege tegentreffer op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam in het eerste half uur niet verder dan een kopballetje van Tobias Lauritsen. Kort voor rust was Camiel Neghli dicht bij zijn eerste competitietreffer, maar een volley van de Algerijn kon Almere-doelman Nordin Bakker niet verrassen.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld op Het Kasteel niet. Sparta had de bal en zette Almere City flink onder druk. Tien minuten na rust had Arno Verschueren zijn ploeg op gelijke hoogte moeten schieten. De Belgische middenvelder profiteerde van een fout van Bakker, leek op een leeg doel af te gaan, maar verloor de controle over de bal en kon niet scoren.

Sparta bleef flink aandringen, maar liep een kwartier voor tijd tegen een tweede tegentreffer aan. De Franse invaller Yoann Cathline gaf een puike voorzet bij de tweede paal en Kornelius Hansen – die deze week in de KNVB-beker nog een hattrick maakte tegen OJC Rosmalen – kopte fraai de 0-2 tegen de touwen.

De ploeg van Jeroen Rijsdijk gaf niet op en bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Die treffer kwam er vijf minuten voor tijd ook toen Joshua Kitolano op aangeven van Bart Vriends de 1-2 raak kon schieten. Daar bleef het echter bij voor Sparta en dus duikt Almere City met drie belangrijke punten in de tas het linkerrijtje in.