Pastoor had na drie minuten al geen zin meer in Barça - Real

Alex Pastoor heeft ondanks het gebrek aan doelpunten genoten van het duel tussen Almere City FC en Go Ahead Eagles. Hij vond de wedstrijd van zijn Almere een stuk vermakelijker dan El Clásico.

Almere City FC
0 - 0
Go Ahead Eagles

Als liefhebber ging Pastoor zaterdagmiddag rond 16.15 uur samen met stafleden Jeffrey Talan en Lucas Posthuma klaar zitten voor de tv voor Barcelona tegen Real Madrid. Na drie minuten stond de trainer van Almere op, zo saai vond hij het spel van de Spaanse grootmachten. 'Ik zei dat ik geen zin meer had om te kijken, met al dat gefriemel en die tikjes', vertelde Pastoor bij ESPN.

Waar er bij El Clásico een spectaculaire ontknoping was met twee goals van Real-ster Jude Bellingham (1-2), werd in Almere later op de dag niet gescoord. Toch was Pastoor aan zijn trekken gekomen: 'Ik zei voor de wedstrijd al dat ik heel graag naar Go Ahead Eagles kijk en ik kijk nog liever naar mijn eigen ploeg. Hier ga ik voor naar het stadion. Er wordt goed gevoetbald en iedereen vecht voor elke meter grond. Wat mij betreft is het spel hier voor uitgevonden. En dat zeg ik met alle respect voor dat andere voetbal.'

Wel baalde Pastoor van het niet toe kunnen slaan tegen Go Ahead. Hij vond zijn team in de eerste helft te braaf spelen. Na rust ging het beter. Waar dat aan lag? 'Mijn intelligente speech in de rust natuurlijk', antwoordde de coach met een lach.