Xavi wuift speculaties weg: 'Dit is beter dan de coach te moeten ontslaan'

Reacties

Sinds Xavi eind januari zijn vertrek aankondigde bij Barcelona is het opeens gaan draaien bij de Catalanen. De oefenmeester kreeg zaterdagavond na de volgende zege (1-0 tegen Las Palmas) voor de zoveelste keer de vraag of hij niet terug wil komen op zijn besluit.

Xavi wuift speculaties weg: 'Dit is beter dan de coach te moeten ontslaan'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Las Palmas
Las Palmas

De Catalaanse media speculeren al weken over de vraag of de opvolger van Xavi niet luistert naar de naam Xavi. 'Laten we een paar dagen rusten en dan aan Paris Saint-Germain denken', refereerde de hoofdrolspeler zaterdagavond eerst aan de volgende wedstrijd van zijn ploeg, op 10 april in de kwartfinale van de Champions League. 'Er verandert niets, absoluut niet. Maar dit scenario is beter dan de coach te moeten ontslaan.'

Tegen Las Palmas triomfeerde de landskampioen zonder de geblesseerde Frenkie de Jong met de kleinst mogelijke marge, hoewel het ruim een uur met een man meer speelde. 'Deze wedstrijd is illustratief voor het seizoen, in die zin dat we de kansen niet afmaakten. We hebben gewoon te veel laten liggen. Gelukkig hebben we vandaag wel ons huiswerk gedaan. Deze overwinning was essentieel om nog hoop te houden op het kampioenschap. Het is heel jammer dat we het zelf niet meer in de hand hebben.'

Barcelona heeft vijf punten minder dan Real Madrid, dat zondagavond voor eigen publiek nog aantreedt tegen Athletic Bilbao. Op 21 april reizen de Catalanen naar de hoofdstad voor de Clásico in wat mogelijk een wedstrijd van de laatste kans kan zijn. 'Maar we moeten ook nog naar Cádiz voor die tijd, daar wacht ons ook een oorlog', zo gaf Xavi aan vooral niet te ver vooruit te willen kijken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het Catalaanse Sport benadrukt dat Barcelona de druk erop houdt bij Real Madrid.
Het Catalaanse Sport benadrukt dat Barcelona de druk erop houdt bij Real Madrid.
LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
36
29
6
1
83-22
+61
93
2
Barcelona
36
24
7
5
74-43
+31
79
3
Girona
36
23
6
7
75-45
+30
75
4
Atlético Madrid
36
23
4
9
67-39
+28
73
5
Athletic de Bilbao
36
17
11
8
58-37
+21
62
* Actueel tot en met 18 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.