Xavi is trots op bereiken kwartfinale en uitblinker Pau Cubarsí (17)

Reacties

Xavi bereikte dinsdagavond met Barcelona de kwartfinale van de Champions League. De coach haalt na afloop zijn gelijk bij de media en heeft lovende woorden over voor de zeventienjarige Pau Cubarsí.

Xavi is trots op bereiken kwartfinale en uitblinker Pau Cubarsí (17)
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 1
Napoli
Napoli

Xavi kent een bijzonder moeizaam seizoen met Barça en dus is de prestatie in het miljardenbal een welkome opsteker. 'De ploeg heeft al zijn energie in deze wedstrijd gestoken. Op veel momenten hadden we de controle. Ik zei toch dat de spelers stappen gingen zetten na de aankondiging dat ik ga stoppen?'

'Niemand geloofde me. Ze dachten dat ik de controle over de kleedkamer zou verliezen. We hebben veel kritiek gekregen, maar dit team heeft laten zien mee te kunnen doen in Europa. We zitten in de kwartfinale. Voor het eerst in vier jaar', zei Xavi trots in het interview na de wedstrijd. 

Een van de uitblinkers tegen Napoli was de zeventienjarige centrale verdediger Pau Cubarsí. De Spanjaard werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. 'Cubarsí wordt nergens nerveus van. Hij is heel kalm, maar brutaal aan de bal. Het is fantastisch om hem te zien spelen', was Xavi lovend over zijn talent.

Zelf is de jonge Cubarsí enorm blij met zijn prestatie. 'Dit is een van de mooiste dagen uit mijn leven. Ik ben heel blij met deze wedstrijd. Ik houd ervan om te voetballen van achteruit, dat heb ik heel mijn leven gedaan. Ik geef altijd 100 procent in elk duel', reageerde de jongeling na de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer Xavi
Meer over Xavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.