Xavi hoopt op begrip in 'post-Messi-tijdperk' en deelt wens voor transferzomer

Reacties

Xavi Hernández hoopt zich met Barcelona te verzekeren van de tweede plaats achter Real Madrid, maar hij heeft het vizier ook vast gericht op volgend seizoen. De trainer van Barça liet op een persconferentie weten dat hij hoopt dat de achterban geduldig blijft.

Xavi hoopt op begrip in 'post-Messi-tijdperk' en deelt wens voor transferzomer
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 1
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

Terwijl voor Real Madrid de landstitel steeds dichterbij komt, strijdt Barcelona met Sevilla en Atlético Madrid om de tweede plaats in La Liga. De Catalanen werkten donderdagavond weer aan het vertrouwen door na twee nederlagen op rij (Eintracht Frankfurt en Cádiz) te winnen op bezoek bij Real Sociedad.

In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano (zondag) besprak Xavi de huidige situatie van de club. 'Dit is een gouden kans om de tweede plaats in handen te houden. Maar Vallecano is bezig aan een sterk seizoen en ze waren voor niets een halve finalist in de Copa del Rey', zei de coach. Barcelona kan bij een overwinning op Vallecano bij het inhaalduel op drie punten komen van naaste achtervolger Sevilla.

Nieuw tijdperk
Barcelona heeft het vizier ook al op volgend seizoen gericht, beaamt Xavi: 'We maken al plannen, maar iedereen weet ook in welke situatie we zitten met de club. Er moeten eerst spelers vertrekken voordat er nieuwe komen. Ik hoop dat de achterban begrijpt dat we in een post-Messi-tijdperk zitten. We moeten daarom geduld hebben en de rust bewaren.'

'Op welke posities we versterkingen willen? Niet zozeer in een specifieke linie, maar eigenlijk willen we voor elke positie een sterke dubbele bezetting realiseren. Met Pierre-Emerick Aubameyang hebben we voor centraal voorin in de winterperiode een geweldige speler binnengehaald. Hij is echt een aanwinst voor ons gebleken', verklaart Xavi, die verwacht dat Ansu Fati snel terugkeert op het veld. 'Als alles volgens plan verloopt, volgende week tegen Real Mallorca.'

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.