Piqué verder in het nauw: Ramos moest helpen bij verdrijven van Spaanse bobo

Reacties

Meermaals raakte Gerard Piqué afgelopen week in opspraak door gelekte audio-fragmenten. En de koek is nog niet op. Opnieuw doken er in de Spaanse media transcripties van gesprekken van de verdediger van Barcelona op. Dit keer was Sergio Ramos de klos, doordat vertrouwelijke gesprekken tussen hem en de Catalaan openbaar werden gemaakt.

Piqué verder in het nauw: Ramos moest helpen bij verdrijven van Spaanse bobo

Piqué zou een bericht van Ramos hebben doorgestuurd naar bondsvoorzitter Luis Rubiales. De Catalaan had zijn collega van aarstrivaal Real Madrid gepolst om om de positie van spelersvakbondvoorzitter David Aganzo aan het wankelen te brengen. Dit omdat hij Rubiales, een contact van Piqué, in de weg zou zitten. 'Rubi, dit bericht is naar mij gestuurd door Sergio Ramos, houd dit voor je, want het is vertrouwelijk', schreef Piqué inleidend.

De machtstrijd tussen Aganzo en Rubiales werd uitgevochten in de achterkamers. Dat terwijl het duo in het verleden heel hecht was. 'Wat gebeurt er? Dat iedereen uiteindelijk, als hij zichzelf in een goede positie en met macht ziet, op zijn manier wil regeren', reageerde Ramos. De aanvoerder van de nationale ploeg liet zich hard uit over de beleidsmakers bij de Spaanse bond, maar weigerde partij te kiezen voor Rubiales of Aganzo. 'Dus dit is ook een zeer gevoelige kwestie, Geri. De relatie met mij was correct en professioneel', aldus Ramos die zelf gebrouilleerd raakte met Aganzo.

'Vragen we echt om het aftreden van een AFE-voorzitter met Rubiales?' Ramos twijfelde openlijk over de positie van de kopstukken. Toch wilde hij niet meegaan in de teneur van Piqué, die pleitte voor een ontslag. 'Ik weet het niet, ik denk dat het hun eigen probleem is, zodat ze het onderling kunnen oplossen.'

Eerder werd via het Spaanse medium El Confidencial al bekend dat hij een miljoenendeal had gemaakt met Rubiales. Daarnaast probeerde hij via de bondsvoorzitter een plaatsje in de olympische selectie af te dwingen. Zelf zag de Catalaan er weinig kwaad in. 

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.