Uitgelekte audio's onthullen miljoenendeal Piqué met Spaanse bond

Reacties

Het Spaanse El Confidencial heeft onthullende audio's in handen gekregen over de miljoenendeal van Gerard Piqué met de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales. Het bedrijf van de Barcelona-verdediger verdient miljoenen aan het exploiteren van de Supercopa-wedstrijden.

Uitgelekte audio's onthullen miljoenendeal Piqué met Spaanse bond
© Pro Shots

Sinds 2019 wordt de strijd om de Spaanse Super Cup verdeeld over vier clubs en afgewerkt in Saudi-Arabië. En dus worden er sindsdien twee halve finales plus een eindstrijd afgewerkt door vier Spaanse teams, een paar duizend kilometer buiten Spanje. El Confidencial heeft de hand gelegd op onthullende audio's, waarin Rubiales met Piqué onderhandelt.

'Als het om geld gaat en Real Madrid wil acht miljoen euro. Dan krijgen ze acht miljoen euro. En Barcelona ook. En dan krijgen de anderen twee en één miljoen. Dan zit je op negentien miljoen euro. Dan pakken jullie nog zes miljoen euro met de bond. We kunnen Saudi-Arabië zelfs pushen voor meer geld, als we zeggen dat Real Madrid anders niet wil komen. Als je het in Spanje houdt, kom je niet eens aan drie miljoen. Daar zou ik over nadenken', hoor je Piqué zeggen op de audio's.

El Confidencial heeft tevens documenten ingezien, waaruit blikt dat Kosmos, het bedrijf van Piqué, ieder jaar een flinke commissie opstrijkt. Het gaat om vier miljoen euro per jaar, gedurende de periode van zes jaar.

Op de audiotapes is te horen hoe Rubiales zijn partner Piqué feliciteert met de deal. 'Gefeliciteerd Geri, en dan heb ik het niet over je goede wedstrijd en doelpunt van gisteren. Ik heb het over dat het contract met Saudi-Arabië is getekend. Bedankt voor alles en ik ben hier als je me nodig hebt', zei Rubiales op 15 september 2019, een dag na de zege van Barcelona op Valencia.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.