Atleti wil acht spitsen kopen: 'Blijkbaar ben ik geen prioriteit'

Reacties

Álvaro Morata voelt zich niet bepaald gewaardeerd door Atlético Madrid en stuurt aan op een vertrek bij de club. De spits ziet dat er in de media constant gesproken wordt over nieuwe spitsen die de club gaat aantrekken, terwijl hij nog een doorlopend contract heeft in de Spaanse hoofdstad.

Atleti wil acht spitsen kopen: 'Blijkbaar ben ik geen prioriteit'
© Pro Shots

Morata focust zich momenteel bij de nationale ploeg van Spanje op het komende EK, maar ontkomt niet aan de geruchten rondom zijn club Atlético Madrid. In het radioprogramma El Larguero luchtte de aanvaller, die vijftien doelpunten maakte in het afgelopen seizoen van La Liga, zijn hart.

'Ik heb nog geen gesprek gehad met de clubleiding. Als ik in de pers lees dat Atleti acht spitsen wil kopen, neem ik aan dat dat dit ook niet meer gaat gebeuren', aldus Morata, die nog over een contract tot medio 2026 beschikt. Op 31-jarige leeftijd voelt Morata de jaartjes tellen. 'Ik kan niet bij Atlético Madrid blijven en vervolgens niet spelen en geen prioriteit zijn.'

Toch maakt Morata zich geen zorgen. Voor het eerst in zijn voetbalbestaan. 'Het maakt me niet uit dat ik mijn toekomst niet op orde heb. Dat is voor het eerst in mijn leven. Ik kan niet alles oplossen vanuit hier', doelt Morata op Donaueschingen, het Duitse plaatsje waar Spanje verblijft tijdens het Europese eindtoernooi in Duitsland. 'Met al mijn ervaring weet ik inmiddels dat alles wat je kan afleiden, niet positief is.'

Voor Morata en Spanje begint het EK op 15 juni met een pittige wedstrijd: Kroatië is de eerste tegenstander. Morata startte afgelopen zaterdag nog in de oefeninterland tegen Noord-Ierland en kwam tot scoren voor zijn 35ste doelpunt in dienst van Spanje. Hij droeg de aanvoerdersband in die wedstrijd.

Spanje
Spanje
3 - 0
Kroatië
Kroatië
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.