Wolves breken clubrecord voor dribbelkoning Traoré

Reacties

Wolverhampton Wanderers heeft Adama Traoré overgenomen van Middlesbrough. De promovendus breekt het clubrecord door ruim twintig miljoen euro te betalen voor de flankspeler met een verleden bij Barcelona. Traoré tekent voor vijf jaar.

Wolves breken clubrecord voor dribbelkoning Traoré

Het vorige clubrecord dateert uit 2017, toen Rúben Neves voor een kleine achttien miljoen werd overgenomen van FC Porto. Voor Wolverhampton is Traoré alweer de tiende aanwinst, in totaal werd er ruim zeventig miljoen gespendeerd aan nieuwe spelers. Daarmee zit de club op één lijn met medepromovendus Fulham, dat net iets meer spendeerde aan vijf nieuwe spelers.

Beide clubs hebben nog twee volle dagen om meer uit te geven, de transfermarkt in Engeland sluit donderdag voor het vallen van de avond. Wolverhampton is ook nog in een juridische strijd met Sporting Portugal verwikkeld over doelman Rui Patrício. De goalie kwam transfervrij over nadat hij een verzoek indiende om zijn contract te laten ontbinden, maar Sporting eist een transfersom van ruim vijftig miljoen.

Wolverhampton speelt zaterdag de eerste Premier League-wedstrijd sinds 13 mei 2012, in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen is Everton de tegenstander.

Traoré stak vorig seizoen met kop en schouders boven de rest van het Championship uit op het gebied van dribbels.

Speler Club Wedstrijden Dribbels Succesvol
Adama Traoré Middlesbrough 34 303 243
Luke Freeman Queens Park Rangers 45 214 135
Ollie Watkins Brentford 45 187 122
Sammy Ameobi Bolton Wanderers 35 180 119
Diogo Jota Wolverhampton Wanderers 44 163 105

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.