Wolfsburg toont veerkracht en wint na succesvolle ingreep Van Bommel

Mark van Bommel heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Bundesliga gewonnen. Op bezoek bij Hertha BSC kwam VfL Wolfsburg na een uur op achterstand, maar door de inbreng van twee ingebrachte aanvallers pakte de oud-international toch nog drie punten.

Hertha BSC
Hertha BSC
1 - 2
VfL Wolfsburg

Van Bommel debuteerde vorige week in de Bundesliga met een benauwde zege op tien spelers van VfL Bochum (1-0). Het spel van Wolfsburg tijdens de competitiestart stemde de trainer tevreden, voor de eerste helft in Berlijn zal dat eveneens gelden. Na zes minuten raakte Maxence Lacroix al de paal uit een vrije trap van Maximilian Arnold, vijf minuten later voorkwam Hertha-doelman Alexander Schwolow met een uitstekende redding dat Wout Weghorst met een kopbal zijn tweede goal van het seizoen maakte.

Vlak na rust kreeg Weghorst opnieuw een goede kans, maar dit keer kon hij de bal niet tussen de palen krijgen. Hertha stelde daar tot dan toe weinig tegenover, pas in de 49ste minuut zorgde Stevan Jovetic voor het eerste gevaarlijke moment. Wolfsburg-doelman Koen Casteels bewees bij de les te zijn. Tien minuten later was de Belg geklopt toen de bal op de stip ging na een overteding op Dodi Lukebakio. Die benutte de buitenkans zelf, al ging daar nog wel een discussie aan vooraf wie de bal zou nemen.

Om zijn eerste nederlaag in de Bundesliga te voorkomen, bracht Van Bommel met Lukas Nmecha en Josip Brekalo twee verse aanvallers binnen de lijnen. Het was echter Ridle Baku die voor de gelijkmaker tekende. De rappe vleugelspeler werd weggestuurd door Xaver Schlager en schoot in de korte hoek raak. Wolfsburg bleef daarna jagen op de overwinning en met succes. Uitgerekend de twee invallers zorgden voor de beslissing. Nmecha schoot raak nadat Brekalo hem had gevonden in de kleine ruimte: 1-2.

Voor de van Manchester City overgenomen Nmecha was het zijn eerste treffer voor Wolfsburg, terwijl Brekalo ondanks berichten over een mogelijk vertrek ook zijn waarde bewees aan de trainer die hem eerder nog links liet liggen. Zo zijn er inmiddels ook genoeg positieve punten voor Van Bommel, nadat een wisselfout in het bekerduel met Preussen Münster tot uitsluiting in het bekertoernooi leidde. Met zes punten uit twee duels is de Bundesliga-start uitstekend te noemen. Wolfsburg is voorlopig zelfs koploper.