Dortmund stelt met Bundesliga-debutant Malen teleur op bezoek bij Freiburg

Donyell Malen begon zaterdagmiddag voor het eerst in de basis bij Borussia Dortmund in de Bundesliga, maar zal weinig plezier hebben beleefd aan zijn debuut. BVB ging met een nagenoeg onzichtbare Erling Haaland onderuit bij SC Freiburg (2-1).

SC Freiburg
SC Freiburg
2 - 1
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund en Haaland begonnen het nieuwe Bundesliga-seizoen vorige week overtuigend met een 5-2 overwinning op Eintracht Frankfurt, maar werd in de openingsfase van het uitduel met Freiburg al snel verrast. Vincenzo Grifo schoot een vrije trap net buiten de zestien op zeer fraaie wijze in de kruising langs keeper Gregor Kobel. Dortmund moest daardoor met de startende Malen snel in de achtervolging.

Jude Bellingham en Erling Haaland doken al vrij snel op voor het doel van Mark Flekken, maar de keeper uit Kerkrade redde op beide inzetten. Aan de andere kant werd Freiburg vooral dreigend uit vrije trappen. Nico Schlotterbeck had meer uit een een vrije trap van Grifo moeten halen, maar kopte recht op Kobel. Kort daarna raakte Bellingham met een kopbal de paal.

Onzichtbare Haaland
Dortmund ontsnapte vervolgens aan een grotere achterstand toen Woo-Yeong Jeong alleen voor Kobel de bal binnen kon tikken, maar de Zuid-Koreaan zag zijn inzet naast gaan. In de tweede helft wist Roland Sallai wel het net te vinden voor Freiburg, dat vorig seizoen ook thuis met 2-1 won van BVB. De Hongaar schoot na een uitgespeelde aanval van dichtbij raak: 2-0.

Na een klein uur spelen kwam Dortmund via een eigen doelpunt weer terug in de wedstrijd. Yannik Keitel werkte een voorzet van Dortmund-speler Felix Passlack langs Flekken: 2-1. Dortmund, dat dinsdag in de strijd om de Duitse Super Cup onderuit ging tegen Bayern München (1-3), ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Maar de onzichtbare Haaland kon niet in stelling worden gebracht. Ook Malen kwam niet meer in het spel voor. Zo sluit Dortmund de week met twee nederlagen af. Volgende week vrijdag staat het thuisduel met 1899 Hoffenheim op het programma.

Eintracht Frankfurt
0 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

Zonder de geblesseerde Jeffrey Gouweleeuw ging FC Augsburg op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Beide teams wilden zich herstellen van de grote nederlagen in de eerste speelronde. Frankfurt verloor met 5-2 van Dortmund en Augsburg ging met 4-0 onderuit tegen 1899 Hoffenheim. Jens Hauge en Filip Kostic waren dicht bij een goal voor Frankfurt, dat heer en meester was in eigen huis, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet: 0-0.

VfL Bochum
VfL Bochum
2 - 0
FSV Mainz 05

VfL Bochum ging vorige week onderuit bij het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel en de trefzekere Wout Weghorst (1-0), maar was zaterdag wel te sterk voor FSV Mainz 05. De openingsgoal van Gerrit Holtmann was er één om in te lijsten. De middenvelder slalomde voorbij meerdere tegenstanders en schoof de bal vervolgens langs Mainz-doelman Robin Zetner: 1-0.

Simon Zoller dacht nog voor rust de tweede goal te  maken voor Bochum, maar de VAR stak daar een stokje voor. Na de pauze kwamen Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius binnen de lijnen bij Mainz. Tien minuten na hun invalbeurt maakte Sebastian Polter de 2-0 voor de thuisploeg. De voormalig spits van Fortuna Sittard troefde St. Juste af bij een kopduel in de zestien. Voor Mainz was Boëtius nog wel dreigend, maar tot scoren kwamen de bezoekers niet meer.

Greuther Fürth
1 - 1
Arminia Bielefeld

Greuther Fürth en Justin Hoogma kregen zaterdagmiddag Arminia Bielefeld op bezoek in Sportpark Ronhof Thomas Sommer. Vlak voor rust liet de defensie van Greuther Fürth zich verrassen bij een voorzet van Cedric Brunner. Fabian Klos kon daarbij de 0-1 binnen koppen voor de bezoekers. Vijf minuten na kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een handsbal in de zestien mocht Branimir Hrgota aanleggen vanaf elf meter: 1-1. Greuther Fürth kon na de tweede gele kaart van Alessandro Schopf niet profiteren van de overtalsituatie, waardoor het duel geen winnaar opleverde.