Van Bommel duidelijk: EK-ganger met vertrekwens speelt geen rol in zijn plannen

Reacties

Vorig seizoen was Josip Brekalo met zeven goals nog de vice-clubtopscorer van VfL Wolfsburg achter Wout Weghorst, maar zaterdag speelde de Kroatische EK-ganger geen enkele rol in het oefenduel met Atlético Madrid. De reden dat Mark van Bommel hem negeert? Zijn vertrekwens.

Van Bommel duidelijk: EK-ganger met vertrekwens speelt geen rol in zijn plannen
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Want die is er, heeft directeur Jörg Schmadtke tegenover Kicker bevestigd. 'Josip heeft de wens geuit dat hij een transfer wil maken.' Een partij om de 23-jarige vleugelaanvaller over te nemen, is er echter niet. Tenminste, niet eentje die aan de vraagprijs van vijftien miljoen euro wil voldoen. En dus zit de Wolfsburg-leiding in de maag met de situatie van Brekalo, want 'er zijn drie partijen nodig' voor een transfer, zoals Schmadtke het stelt.

Van Bommel is echter duidelijk. Brekalo speelt geen rol in zijn plannen, nu hij deze zomer wil vertrekken. 'Ik heb erover nagedacht en deze beslissing genomen, zo gaat dat in het voetbal', zei de oud-international over de geïsoleerde international, die zaterdag rondom het duel met Atlético alleen een paar minuten mocht warmlopen zonder in actie te komen. Een weg terug lijkt er niet te zijn. Van Bommel verweet hem ook niet constant genoeg te zijn.

En dus is het voor alle partijen het beste als Brekalo vertrekt. Er zou interesse genoeg zijn. Atalanta Bergamo, Lazio, Sevilla, Real Betis en Real Sociedad houden de situatie van de EK-ganger volgens Kicker nauwlettend in de gaten. Nu moet een van die clubs nog het bedrag op tafel leggen dat Wolfsburg verlangt voor de voormalig speler van Dinamo Zagreb en VfB Stuttgart, die nog tot medio 2023 vastligt bij de club van Weghorst en Van Bommel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.