DFB haalt Wolfsburg uit bekertoernooi na wisselfout Van Bommel

Reacties

De vrees van VfL Wolfsburg is uitgekomen: de club is reglementair uitgeschakeld in het toernooi om de DFB-Pokal. De Duitse tuchtcommissie heeft die beslissing maandag genomen, vanwege de wisselfout van trainer Mark van Bommel. Wolfsburg kan nog wel in beroep gaan tegen het vonnis.

DFB haalt Wolfsburg uit bekertoernooi na wisselfout Van Bommel
© Pro Shots
Preußen Münster
Preußen Münster
Awarded
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

De Nederlandse hoofdtrainer ging op 8 augustus in de fout door tijdens het bekerduel met Preussen Münster zes keer te wisselen. Dat is een keer te veel, waardoor reglementaire uitschakeling dreigde. In tegenstelling tot in sommige andere competities is het in het Duitse bekertoernooi namelijk niet toegestaan bij verlenging een extra invaller te gebruiken.

Preussen Münster diende direct na de met 1-3 verloren wedstrijd al protest in bij de DFB. 'We hebben het opgenomen tegen een Champions League-deelnemer die de torenhoge favoriet was en dwongen daarin een verlenging af. Met deze ontoelaatbare wissel heeft onze gast de wedstrijd in ons nadeel beïnvloed', zei directeur Peter Niemeyer (ex-FC Twente). De DFB ging er daarna mee aan de slag.

'Dat is extreem vervelend, maar helaas kan het niet meer worden teruggedraaid. Natuurlijk zijn we allemaal teleurgesteld, maar we zijn ervan overtuigd dat we onze sportieve ontwikkeling kunnen vervolgen zonder personele consequenties te verbinden aan deze vervelende situatie', reageertde Wolfsburg-directeur Jörg Schmadtke eerder al in een statement op het voorval.

'Gezien alle woede en frustratie moet je de bal wat lager houden. Ook wij hebben er kort over nagedacht alle betrokkenen aan te melden voor een cursus begrijpend lezen, maar na ampel beraad hebben we daarvan afgezien', bromde Schmadtke.

Beroep
Maandag werd de zaak behandeld door de Duitse tuchtcommissie, die Preussen Münster in het gelijk stelde. Daardoor is de club uit de Regionalliga (het Duitse vierde niveau) door naar de tweede ronde van het bekertoernooi. Wolfsburg heeft 24 uur om in beroep te gaan tegen de sanctie.

'We zjin teleurgesteld en hadden graag een andere uitkomst gezien', reageert directeur Tim Schumacher maandag namens Wolfsburg. 'We zijn het niet eens met het vonnis en onderzoeken een juridische aanpak', laat hij weten.

Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.