Protest ingediend: DFB gaat zich buigen over wisselfout Van Bommel

Reacties

Preussen Münster heeft maandag protest aangetekend bij de Duitse voetbalbond (DFB) naar aanleiding van de wisselfout van VfL Wolfsburg in het bekerduel van afgelopen zaterdag. De DFB gaat zich nu buigen over de kwestie.

Protest ingediend: DFB gaat zich buigen over wisselfout Van Bommel
© Pro Shots
Preußen Münster
Preußen Münster
Awarded
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Trainer Mark van Bommel en zijn technische staf gingen zondag tijdens de verlenging in de fout door met Admir Mehmedi invaller nummer zes binnen de lijnen te brengen. Dat is er volgens de regels van de DFB eentje te veel. In sommige competities is bij een verlenging een extra wissel toegestaan, maar in het Duitse bekertoernooi blijft het maximale aantal wissels gewoon vijf.

Wolfsburg heeft de 'zeer vervelende' fout bij monde van directeur Jörg Schmadkte inmiddels toegegeven, nu heeft Preussen Münster zoals verwacht ook protest aangetekend. Volgens het statement op de clubwebsite kon de Regionalliga-club niet anders om een faire competitie te waarborgen en omdat de club ook een verantwoordelijkheid heeft richting de fans.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We hebben het opgenomen tegen een Champions League-deelnemer die de torenhoge favoriet was in een spannend en gepassioneerd bekerduel en dwongen een verlenging af tegen VfL Wolfsburg met de steun van de fans', zegt directeur Peter Niemeyer (ex-FC Twente). 'Met deze ontoelaatbare wissel heeft onze gast de wedstrijd in ons nadeel beïnvloed.'

DFB
De DFB laat weten dat nu eerst alle betrokkenen worden gevraagd om een verklaring af te geven. Daarna zal de tuchtcommissie besluiten hoe de zaak verdergaat. Volgens Kicker dreigt een reglementaire nederlaag voor Wolfsburg. Schmadtke liet al weten dat de pijnlijke fout geen consequenties zal hebben voor de betrokkenen. Maar duidelijk is dat de start van Van Bommel beter had gekund.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.