Van Bommel ontsnapt mede dankzij Weghorst aan bekerblamage

Reacties

Mark van Bommel is zondag aan een blamage ontsnapt met VfL Wolfsburg. De Champions League-deelnemer leek in het toernooi om de DFB-Pokal in de eerste ronde te worden uitgeschakeld door SC Preussen Münster, maar wendde dat scenario nipt af. Wout Weghorst was weer eens belangrijk: 1-3.

Van Bommel ontsnapt mede dankzij Weghorst aan bekerblamage
© Pro Shots

Na een voorbereiding waarin VfL Wolfsburg vijf keer achtereen verloor, was Van Bommel er natuurlijk alles aan gelegen om geen blamage te beleven tegen een ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de 3. Liga. Zo'n fiasco kwam er net niet.

In de eerste helft had onder anderen Weghorst verzuimd de Bundesliga-club een eenvoudigere middag te bezorgen: de Oranje-international miste een enorme kans. Preussen Münster weerde zich kranig en gaf weinig mogelijkheden weg, al ging Ridle Baku wel heel slordig met enkele kansen om. Een kwartier voor tijd leek zich een sensatie aan te dienen: Marcel Hoffmeier zette de underdog met een kopbal op voorsprong.

De dreun die Hoffmeier uitdeelde leek de bezoekers fataal te worden. Uitgerekend Josip Brekalo zorgde op de valreep echter voor de gelijkmaker; op aangeven van Kevin Mbabu schoot hij koelbloedig raak. In de verlenging stond Weghorst vervolgens op. De clubtopscorer van de laatste seizoenen scoorde in de 103de minuut met een kopbal nadat de even daarvoor ingevallen Sebastiaan Bornauw een corner van Maximilian Arnold had doorgekopt. Bij het scheiden van de markt gooide Baku het duel in het slot.

VfL Wolfsburg treft zaterdag in eigen huis VfL Bochum bij de start van de Bundesliga.

Afgang
Voor Eintracht Frankfurt ging het zondag wél mis in de eerste ronde. De ploeg van de nieuwe trainer Oliver Glasner (ex-Wolfsburg) liet zich verschalken door SV Waldhoff Mannheim uit de 3. Liga: 2-0. FSV Mainz 05 en 1. FC Köln hadden beide een strafschoppenserie nodig om verder te bekeren.

Enkele andere uitslagen:

Türkgücü München
Türkgücü München
0 - 1
Union Berlin
Union Berlin
Villingen
Villingen
1 - 4
Schalke 04
Schalke 04
Meppen
Meppen
0 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.