Wisselfout Van Bommel: reglementaire uitschakeling Wolfsburg dreigt

Reacties

Mark van Bommel is zondagavond in de fout gegaan door tijdens het bekerduel van VfL Wolfsburg met Preussen Münster zes keer te wisselen. Dat is een keer te veel, waardoor nu reglementaire uitschakeling dreigt.

Wisselfout Van Bommel: reglementaire uitschakeling Wolfsburg dreigt
© Pro Shots
Preußen Münster
Preußen Münster
Awarded
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Van Bommel en de andere technisch verantwoordelijken bij Wolfsburg willen volgens Kicker nog niet reageren op het voorval, maar de fout valt niet te ontkennen. In de reguliere speeltijd bracht de oud-international drie verse krachten binnen de lijnen, in de verlenging kwamen er daar nog eens drie bij. Dat terwijl het maximaal toegestane aantal wissels toch echt vijf is. Admir Mehmedi had niet meer in de ploeg mogen komen.

Volgens Kicker hebben meerdere leden van de technische staf van Wolfsburg bij de vierde official gecheckt of het nog toegestaan was te wisselen. Op dat moment kwam er geen signaal dat het maximale aantal invallers al was bereikt, maar scheidsrechter Christian Dingert heeft de wisselfout wel opgenomen in zijn wedstrijdrapport. Het is nu wachten op uitsluitsel van de Duitse voetbalbond (DFB).

In tegenstelling tot in sommige andere competities is het in het Duitse bekertoernooi niet toegestaan bij verlenging een extra invaller te gebruiken. Voor tegenstander Preussen Münster was het meteen duidelijk dat Wolfsburg een wissel te veel toepaste. Manager Peter Niemeyer (ex-FC Twente) laat aan Kicker weten dat ze bij de club intern gaan bespreken of er protest wordt aangetekend bij de DFB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.