Woedende Vormer houdt gemoederen bezig: 'Wil het niet dramatiseren'

Reacties

Ivan Leko ontkent ruzie te hebben met Ruud Vormer. Laatstgenoemde reageerde vorige week woedend, nadat hij vroegtijdig van het veld werd gehaald tegen AA Gent. Het was niet voor het eerst dat Vormer zichtbaar baalde van de keuzes van zijn coach bij Club Brugge.

Woedende Vormer houdt gemoederen bezig: 'Wil het niet dramatiseren'

In december uitte Vormer al zijn ongenoegen over zijn rol op het tweede plan. Inmiddels heeft de middenvelder zijn basisplaats terug, maar Leko was vorige week niet tevreden over de Nederlander. De coach haalde Vormer een kwartier voor tijd naar de kant en de middenvelder reageerde met woeste armgebaren en een schop tegen de tas met bidons.

Dit weekend wacht voor Club de stadsderby met Cercle Brugge. 'Zondag is er een mooie Brugse derby, maar de eerste vraag gaat over Vormer', verzuchtte Leko vrijdag op zijn persconferentie. 'We hebben de afgelopen dagen enkele goeie individuele en collectieve gesprekken gehad. Ivan Leko en Ruud Vormer hebben twintig maanden goed samengewerkt. Ruud won de Gouden Schoen onder Leko, hij werd kampioen onder Leko, hij tekende een nieuw contract onder Leko… Ik wil graag verder met hem.'

De wissel leverde Leko kritiek op van de Club-fans, die hun ongenoegen duidelijk lieten merken. 'Dat is jammer, maar ik begrijp het ook. Zij weten hoe belangrijk Ruud is voor Club. Maar zij wisten niet dat hij zo weinig had getraind. De fans van Club hebben mij al zo vaak trots gemaakt, dat één zo'n reactie niets verandert. Ik wil deze hele zaak zeker niet dramatiseren. Wij trainen en spelen bij Club met veel energie en passie. Dan kan zoiets gebeuren.'

Club Brugge, de regerend landskampioen van België, staat na 24 speelronden tweede in de Belgische Jupiler Pro League. De ploeg van Leko heeft negen punten minder dan Racing Genk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.