Vormer kan keuze trainer weer niet verkroppen: 'Natuurlijk boos'

Reacties

Club Brugge-trainer Ivan Leko heeft Ruud Vormer opnieuw wat uit te leggen. De Nederlander was woest over zijn wissel.

Vormer kan keuze trainer weer niet verkroppen: 'Natuurlijk boos'

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd tegen AA Gent (1-1) zag Vormer dat hij naar de kant moest. De nodige armgebaren en een schop tegen de tas met bidons waren duidelijke signalen dat de Nederlander woest was na zijn wissel.

Ook een half uur na het laatste fluitsignaal was er bij Vormer nog geen begrip voor de keuze van Leko. 'Ik begreep het echt niet. Ik dacht dat ik lekker in de wedstrijd zat. Ik speel het wel een beetje slecht, door tegen die zak te schoppen onder andere. Maar natuurlijk ben ik boos op de trainer. Ik wil altijd winnen, hè.'

Het is niet de eerste keer dat Vormer van zijn hart geen moordkuil maakt. In december uitte hij zijn ongenoegen over zijn rol op het tweede plan. Toen had Leko geen problemen met de verbale uitbarsting. Ook nu sprak de Kroaat van een 'normale reactie'.

'Hij is onze aanvoerder en een winnaar. Hij is belangrijk voor ons en voor de fans', gaf Leko uitleg. 'Maar een coach moet ook rationeel zijn. Ruud heeft maar twee dagen kunnen trainen en was een vraagteken om negentig minuten te kunnen spelen. Ik vond het een logische wissel.'

De wissel bood Club Brugge geen soelaas. De stevige strijd, die werd ontsierd door twee rode kaarten, bleef onbeslist. De Brugse formatie heeft daardoor de achterstand op koploper RC Genk zien oplopen tot negen punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Vormer
Meer over R. Vormer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.