Woede in Engeland over arbitrale beslissingen Coutinho en Sinisterra

Reacties

Ondanks de tiende Premier League-goal van Erling Haaland, had Aston Villa zaterdagavond nog kunnen en misschien wel moeten winnen van Manchester City (1-1). Manager Steven Gerrard zag dat een doelpunt van Philippe Coutinho ten onrechte werd afgekeurd.

Woede in Engeland over arbitrale beslissingen Coutinho en Sinisterra
© Imago
Aston Villa
Aston Villa
1 - 1
Manchester City
Manchester City

City leek op weg naar een reguliere overwinning, nadat Haaland vlak na rust de score had geopend op aangeven van Kevin De Bruyne. Villa toonde echter veerkracht en kwam langszij via Leon Bailey. Coutinho leek zelfs nog voor een sensatie te zorgen toen hij in de 79ste minuut via de onderkant van de lat raak schoot, maar een van de assistent-scheidsrechters had al ten onrechte gevlagd voor buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Omdat scheidsrechter Simon Hooper dat vlagsignaal overnam en floot voor buitenspel, was er voor de VAR geen ruimte meer om in te grijpen. Uit de herhaling bleek echter dat er geen reden was om de goal van Coutinho af te keuren. Gerrard haalde na afloop verhaal bij de arbitrage. 'De scheidsrechter floot te snel. Ze waren na afloop zo eerlijk om dat toe te geven, het was bij lange na geen buitenspel.'

Dat zag ook analyticus Jamie Carragher. 'Stevie heeft gelijk, die goal van Coutinho had gewoon moeten tellen. Het was een grote fout van de arbitrage om al te fluiten.' Het is niet de enige fout van het afgelopen weekend in de Premier League. Zo was West Ham United woedend over de afgekeurde goal van Maxwel Cornet tegen Chelsea en werd Newcastle United zaterdag een doelpunt ontnomen tegen Crystal Palace.

Marsch
En dus gaat het in Engeland weer over de VAR, die nog altijd niet goed functioneert. Leeds-manager Jesse Marsch, die rood kreeg in het duel met Brentford wegens commentaar op de leiding, wil in gesprek met de Premier League en de arbitrage, omdat hij sommige beslissingen echt niet begrijpt. Zo had Cryscencio Summerville in zijn ogen een penalty moeten krijgen. 'Maar de VAR keek er niet eens naar.'

Luis Sinisterra veroorzaakte zaterdag een penalty, voordat hij zelf scoorde.
© Imago
Luis Sinisterra veroorzaakte zaterdag een penalty, voordat hij zelf scoorde.

Brentford kreeg wel een penalty wegens een vermeende overtreding van Luis Sinisterra, een beslissing waar Marsch het ook niet mee eens was. 'Ik probeerde zo respectvol mogelijk met de vierde official te praten, ook al werd er een penalty gegeven die er in mijn ogen geen was. Maar ik kreeg dat respect niet terug. Zo wil ik het wel noemen. Want dat de VAR er niet naar kijkt, vind ik respectloos', zei de Amerikaan.

Marsch kreeg bij de BBC steun van analyticus Danny Murphy. 'Ik snap zijn frustratie wel. Het was een heel slechte beslissing, zeker als je bedenkt dat Brentford wel een penalty kreeg. Dan verwacht je dat de VAR er naar kijkt en dat deden ze niet.' Alan Shearer sloot zich daarbij aan. 'Het was een verschrikkelijke dag voor de arbitrage. Spelers en trainers worden in de steek gelaten door dit soort beslissingen.'

PGMOL
De Premier League heeft al laten weten dat de VAR-beslissingen bij Chelsea en Newcastle United onderzocht zullen gaan worden door het PGMOL, het orgaan dat over de scheidsrechterszaken gaat in Engeland.

Brentford
Brentford
5 - 2
Leeds United
Leeds United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.