Haaland blijft ondanks ongelooflijke doelpuntencijfers met een kater achter

Manchester City is zaterdagavond voor de tweede keer in dit seizoen tegen puntenverlies aangelopen. Een openingsgoal van Erling Haaland, die na zes competitiewedstrijden al op tien doelpunten staat (!), bleek niet voldoende voor de volle buit tegen Aston Villa.

Aston Villa
Aston Villa
1 - 1
Manchester City

Haaland is op een ongelooflijke manier begonnen aan zijn avontuur bij City en was in de vorige twee competitiewedstrijden nog goed voor een hattrick. Tegen Villa moest de spits genoegen nemen met 'slechts' één doelpunt. Kort na rust werd Haaland met een geweldige voorzet gevonden door Kevin De Bruyne, waarna de Noor op toch nog vrij acrobatische wijze bij de tweede paal binnentikte.

Door zijn doelpunt in Birmingham staat Haaland nu al in de dubbele cijfers in de Premier League. Sinds de oprichting van de competitie, in 1992, was er pas één speler die ook al na zes wedstrijden tien keer had gescoord. Namens Coventry City maakte Mick Quinn toevallig genoeg toen ook zijn tiende goal tegen Aston Villa.

Ondanks zijn memorabele prestatie bleef Haaland zaterdag toch met een kater achter. Een kwartier voor tijd schoot Leon Bailey, die in de afgelopen transferwindow nog werd gelinkt aan Ajax, op aangeven van Jacob Ramsey de 1-1 tegen de touwen. City probeerde hierna nog wel om zijn voorsprong te herstellen, maar zonder succes. Nathan Aké deed als invaller tien minuten mee.

Voor City betekent dit de tweede wedstrijd met puntenverlies in dit seizoen. Eerder werd er door de kampioen met 3-3 gelijkgespeeld tegen Newcastle United. Voor Aston Villa is de remise juist een flinke opsteker: de ploeg was met slechts drie punten uit de eerste vijf wedstrijden erg slecht aan het seizoen begonnen. Manager Steven Gerrard stond daardoor al onder druk, maar heeft nu weer wat lucht.