Luis Sinisterra heeft zaterdag opnieuw gescoord in de Premier League, maar veel schoot de voormalig Feyenoorder daar niet mee op. Leeds United beleefde een uiterst zure middag op bezoek bij Brentford, waar Ivan Toney de hoofdrol opeiste.

Brentford
Brentford
5 - 2
Leeds United

Sinisterra scoorde dus, maar veroorzaakte daarvoor een strafschop waaruit Toney de score opende namens Brentford. De Colombiaan haalde de aanvaller van de thuisploeg neer en na het zien van de beelden wees scheidsrechter Robert Jones naar de stip. Toney zorgde vlak voor rust ook voor 2-0 door een vrije trap op prachtige wijze binnen te schieten. Sinisterra bepaalde de ruststand op 2-1 door na een snelle aanval van Leeds de bal van buiten het strafschopgebied laag in de linkerhoek te schieten.

Zo hadden de bezoekers weer hoop op een goed resultaat, maar dat kwam er niet. Vlak na een kans voor Sinisterra sloeg Toney voor de derde keer toe. Daar ging een chaos in de defensie van Leeds aan vooraf. De verdediging verkeek zich op een dieptepass. Keeper Illan Meslier wilde wegwerken, maar schoot recht in de voeten van Toney. De spits zorgde met een lobje vervolgens voor 3-1. Sinisterra werd daarna gewisseld voor Crysencio Summerville. Daarna ging het helemaal mis voor Leeds. Manager Jesse Marsch werd naar de tribune gestuurd en na de 3-2 van Marc Roca maakte Bryan Mbeumo de vierde Brentford-goal van de middag. Nadat sterspeler Toney was gewisseld, bepaalde invaller Yoane Wissa de eindstand op 5-2.

Nottingham Forest
2 - 3
AFC Bournemouth

Nottingham Forest investeerde deze zomer flink in de selectie en haalde meer dan twintig nieuwe spelers, maar staat na zaterdag nog altijd op slechts één zege uit zes wedstrijden. Het thuisduel met AFC Bournemouth ging alle kanten op. Forest opende de score via Cheikhou Kouyaté en verdubbelde de marge via Brennan Johnson. Tot zover leek er niets aan de hand, maar na rust ging het helemaal mis. Philip Billing deed iets terug namens de bezoekers, Dominic Solanke maakte gelijk en Jaideon Anthony maakte de comeback compleet: 2-3. Marcos Senesi zat negentig minuten op de bank bij de gasten.

Newcastle United
0 - 0
Crystal Palace

Het hyperambitieuze Newcastle United is nog niet bepaald goed gestart aan het seizoen. De steenrijke club won in de eerste speelronde met 2-0 van Nottingham Forest, maar boekte daarna geen zege meer. Ook tegen Crystal Palace lukte het niet bij de formatie van manager Eddie Howe, die Sven Botman in de basis zette. Newcastle had ook wat pech, want door de 1-0 die vlak na rust viel ging een streep. De VAR zag een overtreding voorafgaand aan een eigen doelpunt van Tyrick Mitchell, waardoor het bij 0-0 bleef.

Wolverhampton Wanderers
1 - 0
Southampton
Southampton

Wolverhampton Wanderers boekte thuis tegen Southampton de eerste zege van het seizoen. Na drie gelijke spelen pakte de ploeg van manager Bruno Lage de volle buit. Een goal van Daniel Podence, die vlak voor rust de score opende, was genoeg voor de zege. Wolves staat nu op zes punten, één minder dan Southampton.