Woede bij Barça over penaltymoment: Laporta haalt verhaal bij arbiter

Reacties

Barcelona likt de wonden na de terechte nederlaag in El Clásico tegen Real Madrid. Xavi Hernández is achteraf opvallend kritisch op zijn ploeg, terwijl er ook woede is richting scheidsrechter José María Sánchez Martínez.

Woede bij Barça over penaltymoment: Laporta haalt verhaal bij arbiter
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
Barcelona
Barcelona

Real Madrid was een maatje te groot voor Barcelona, maar na de wissels van Xavi Hernández kwamen de bezoekers wel iets beter in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd dachten de Catalanen een strafschop te krijgen toen Robert Lewandowski naar de grond ging na een duel met Dani Carvajal. Arbiter Sánchez Martínez wuifde het echter weg en de VAR achtte het niet nodig om in te grijpen.

Ik wil het niet als excuus aandragen, dit is niet de reden dat we verloren hebben
Jordi Cruijff

Dat leidde tot grote woede op de bank bij Barcelona, waar vooral Xavi zich behoorlijk opwond. Hij kreeg een waarschuwing van de leidsman, die de bal in de extra tijd wel op de stip legde bij een lichte overtreding op Rodrygo. Volgens Spaanse media was ook Barcelona-voorzitter Joan Laporta kwaad. Hij zou Sánchez Martínez na afloop in zijn kleedkamer hebben opgezocht om verhaal te halen.

Ook in de Catalaanse media is het onbegrip groot over de beslissing van de arbiter en VAR. 'Wat moet er nog meer gebeuren om een penalty te geven?', vraagt Sport zich af. De krant noemt het 'een schandalige beslissing' dat Sánchez Martínez niet eens de beelden heeft bekeken.

Jordi Cruijff werd door El Mundo Deportivo om een reactie gevraagd. 'Volgens mij is de normale gang van zaken dat je in ieder geval het moment gaat terugkijken', zei de sportief directeur. 'Het heeft ons verrast, maar ik wil het niet als excuus aandragen. Dit is niet de reden dat we verloren hebben', vulde hij aan.

Wij moeten onze mentaliteit veranderen als we prijzen willen winnen
Xavi

Xavi
Trainer Xavi Hernández wilde er achteraf niets over kwijt. Hij was vooral ongewoon kritisch op zijn ploeg. 'Ik kan bijna nergens tevreden over zijn vandaag. Ik sta hier met een heel slecht gevoel', vertelde hij. 'We zitten in een heel negatieve spiraal. We hebben vertrouwen en proberen het wel, maar niets lijkt te lukken. Het zijn maar drie punten, maar dit was een mooie kans om de koppositie vast te houden', vindt de trainer.

'We moeten zelfkritisch zijn na vanavond. We zijn een team in ontwikkeling, maar het moet echt beter. We moeten agressiever zijn en sterker in de duels. Real Madrid is op dit moment verder dan wij, zij waren duidelijk veel volwassener', analyseerde Xavi. 'Wij moeten onze mentaliteit veranderen als we prijzen willen winnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lees op VI PRO een tactische analyse van de kraker in Madrid:

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.