Spanje

Real Madrid - Barcelona

Real Madrid heeft zondag de koppositie in de Primera División veroverd dankzij een thuisoverwinning in de topwedstrijd tegen Barcelona. De wedstrijd eindigde in 3-1, waardoor Barcelona naar de tweede plaats zakte.

De thuisploeg nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Karim Benzema scoorde na 12 minuten.

Federico Valverde bracht in de 35ste minuut Real Madrid op 2-0, op aangeven van Ferland Mendy.

Met nog zeven minuten op de klok verkleinde Ferran Torres de achterstand voor Barcelona, met een assist van Robert Lewandowski. Maar Barcelona was niet bij machte vaker te scoren.

De uiteindelijke 3-1 voor Real Madrid werd gemaakt door Rodrygo Silva de Goes.

Voor de wedstrijd had Barcelona zeven opeenvolgende overwinningen.

Het resultaat betekent dat Real Madrid ongeslagen blijft dit seizoen na punten te hebben behaald in negen wedstrijden achter elkaar.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Real Madrid vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Barcelona vier overwinningen en één nederlaag heeft.

Frenkie de Jong (Barcelona) speelde de hele wedstrijd.

In de volgende wedstrijd speelt Real Madrid op woensdag 19 oktober om 21.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen Elche. Barcelona neemt het donderdag 20 oktober om 21.00 uur thuis op tegen Villarreal.