Real Madrid unaniem: 'We weten allemaal wat er morgen gaat gebeuren'

Reacties

Na de overtuigende zege op Barcelona heeft heel Real Madrid alvast een voorschot genomen op de Ballon d'Or-winst van Karim Benzema. De aanvoerder luidde de feestelijkheden zelf in met de openingstreffer.

Real Madrid unaniem: 'We weten allemaal wat er morgen gaat gebeuren'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
Barcelona
Barcelona

In de twaalfde minuut sloeg de thuisploeg toe in Estadio Santiago Bernabéu. Toni Kroos vond na uitstekend voorbereidend werk de ruimte bij Vinícius Júnior. De Braziliaan was veel sneller dan zijn directe opponent Sergi Roberto en kon afwerken. Ter Stegen redde nog, maar Benzema sloeg alsnog toe uit de rebound: 1-0 (zie video onder). Het bleek de aanzet voor de uiteindelijke 3-1 zege.

Luka Modric had achteraf mooie woorden over voor zijn ploeggenoot, met wie hij al tien jaar samenspeelt en liefst vijf keer de Champions League won. 'We weten allemaal wat er morgen gaat gebeuren', verwees de Kroaat in gesprek met DAZN naar de Ballon d'Or-ceremonie van maandagavond, waar Benzema de grote favoriet is. 'We hopen allemaal dat hij de Ballon d'Or wint. Hij verdient het ook, voor wat hij vorig seizoen én dit seizoen gedaan heeft.'

Ook Rodrygo, maker van de 3-1, liet zich in de catacomben van Estadio Santiago Bernabéu uit over Benzema. 'Ik hoop dat Karim de Ballon d'Or wint morgen. Het is een eer voor mij om met hem te mogen spelen', sprak de Braziliaan vol respect over zijn ploegmakker. Real-directeur Emilio Butragueño kwam er ook nog op terug. 'We gaan het zien morgen, maar ik denk dat de hele voetbalwereld unaniem is: Karim verdient de Ballon d'Or'

Lees op VI PRO een tactische analyse van de kraker in Madrid:

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.