WK-kansen Neuer slinken: Ulreich maakt seizoen af bij Bayern

Reacties

Slecht nieuws voor Manuel Neuer en Duitsland. De 32-jarige doelman zal dit seizoen niet meer in actie komen voor Bayern München. Dat heeft trainer Jupp Heynckes woensdag laten weten aan Kicker.

WK-kansen Neuer slinken: Ulreich maakt seizoen af bij Bayern

Daarmee wordt de WK-missie van Neuer steeds lastiger. De 74-voudig international miste vrijwel het hele seizoen van Der Rekordmeister door een slepende voetblessure, maar heeft inmiddels de groepstraining hervat, met als grote doel deelname aan de mondiale eindronde in Rusland. Maar dan heeft de nummer één van Duitsland wel wedstrijdritme nodig.

De verwachting was aanvankelijk nog dat er richting het einde van het seizoen wel kansen zouden komen bij Bayern, dat al kampioen is. Heynckes heeft nu echter laten weten dat dat er niet meer in zit met nog twee duels voor de boeg. 'Manuel zal tegen VfB Stuttgart (laatste competitieduel, red.) niet spelen en ook niet in de bekerfinale (tegen Eintracht Frankurt, red.).'

Sven Ulreich baalt na zijn blunder in de Champions League-halve finale tegen Real Madrid.
Sven Ulreich baalt na zijn blunder in de Champions League-halve finale tegen Real Madrid.

Dat Sven Ulreich in beide duels gewoon onder de lat staat, betekent dat er nog maar twee duels overblijven voor Neuer om zich klaar te stomen voor het WK. De oefenwedstrijden van Duitsland tegen Oostenrijk (2 juni) en Saoedi-Arabië (8 juni). De sweeper keeper liet dinsdag zelf nog weten dat deelname aan het WK, dat op 14 juni begint, zonder wedstrijdritme geen optie is.

Het is een lastige kwestie voor Joachim Löw, die komende dinsdag zijn voorlopige WK-selectie bekend zal maken. Neuer staat in nauw contact met de bondscoach. 'Hij is goed op de hoogte van mijn situatie. Ik moet voor mezelf en de voetbalnatie de juiste beslissing maken. Hoe dat uitpakt, zullen we zien. Of ik er bij ben op het WK, kan ik nog niet zeggen.'

Duitsland kampt in ieder geval niet met een keepersprobleem als Neuer de wereldtitel in Rusland niet kan verdedigen. Marc-André ter Stegen heeft zich tijdens zijn afwezigheid opgeworpen als meer dan volwaardig plaatsvervanger door zijn prestaties bij Barcelona. Bernd Leno (Bayer Leverkusen) en Kevin Trapp (Paris Saint-Germain) zijn de andere twee opties.

Persbericht
Bayern München heeft middels een persbericht inmiddels laten weten dat Kicker de uitspraken van Heynckes verkeerd zou hebben geïnterpreteerd. 'Ik heb het niet zo gezegd. Duidelijk is dat Manuel zaterdag in de laatste thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart nog niet bij de selectie zit. Voor de bekerfinale heb ik nog geen beslissing genomen', zegt de jarige trainer (73) op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.