Heynckes looft godsgeschenk Ulreich na masterclass

Reacties

Bayern München-trainer Jupp Heynckes kon na de 2-6 bekerzege op Bayer Leverkusen niet om doelman Sven Ulreich heen. De keeper kreeg dit seizoen vanwege de slepende blessure van Manuel Neuer een belangrijke rol bij de kampioen van Duitsland en ook in de halve finale van het Duitse bekertoernooi blonk Ulreich uit.

Heynckes looft godsgeschenk Ulreich na masterclass

De 29-jarige doelman keepte voor dit seizoen maar tien duels in dienst van Bayern München, maar moest er opeens staan toen eerste keuze Neuer te maken kreeg met een voetblessure. Inmiddels keepte Ulreich dit seizoen vier keer zoveel wedstrijden als in de voorgaande seizoenen bij elkaar.

Heynckes was na het duel in Leverkusen lovend over zijn doelman op de Duitse televisie. 'We waren heel dominant, bij vlagen hielden we een masterclass. Maar er waren ook fases in het duel waarin Sven ons redde, zoals hij al zo vaak heeft gedaan dit seizoen. Sven was exceptioneel en plukt nu de vruchten van zijn harde werk. In oktober had hij nog geen zelfvertrouwen en werd zijn talent niet herkend. Nu realiseert Sven wat hij allemaal kan. Hij is een godsgeschenk nu Neuer geblesseerd is.'

Bayern München-trainer Jupp Heynckes gaat na dit seizoen met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Niko Kovac, zo maakte Bayern vorige week bekend.
Bayern München-trainer Jupp Heynckes gaat na dit seizoen met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Niko Kovac, zo maakte Bayern vorige week bekend.

De keeper zelf houdt zich vooral bezig met het pakken van prijzen. Sinds zijn komst naar Beieren werd Bayern drie keer landskampioen, één keer bekerwinnaar en legde de club twee keer beslag op de Duitse Super Cup. Dit seizoen gaat Ulreich met Bayern op voor drie prijzen: de titel, de Duitse beker en de Champions League. 'Als je zover komt, dan wil je natuurlijk die treble pakken. We hebben een goed team en de sfeer is goed in de spelersgroep.'

In het miljardenbal wacht Bayern een zware opgave, want recordwinnaar Real Madrid is de tegenstander in de halve finale. Ulreich denkt dat Bayern klaar is voor de clash met de bekerhouder. 'Als we tegen Real Madrid net zo spelen als tegen Leverkusen, maken we een goede kans om door te gaan in de Champions League.'

Het tweeluik tussen de Europese grootmachten wordt op 25 april (in Duitsland) en 1 mei afgewerkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.