Bayern houdt zicht op tweede treble na spektakelstuk in Leverkusen

Bayern München heeft Bayer Leverkusen dinsdagavond op een flinke bekernederlaag getrakteerd. In de halve finale van de strijd om de DFB-Pokal werd het liefst 2-6 voor de kampioen van Duitsland. Arjen Robben kwam niet tot scoren, Thomas Müller (foto boven) driemaal.

Bayern pakte aan het begin van deze maand de titel en kon daardoor in de competitie spelers sparen. Tegen Borussia Mönchengladbach (5-1) kregen spelers als Robben, Franck Ribéry en Robert Lewandowski rust. In de halve finale stond dit trio weer in de aanval. Het werd een ouderwetse, Beierse schiettent. Na tien minuten stond het al 0-2 in de BayArena. Javi Martínez vond de rechterhoek vanuit de rebound en Lewandowski schoot op aangeven van Ribéry raak bij de tweede paal.

Leverkusen kwam nog wel terug in de wedstrijd. Lars Bender kreeg de bal in de zestiende minuut op het hoofd na een scrimmage in het strafschopgebied en kopte de aansluitingstreffer binnen. Na het vroege vuurwerk werd er niet meer gescoord in de eerste helft, maar Leverkusen en Bayern vermaakten het publiek wel degelijk. In de tweede helft ging het spektakelstuk door en vielen de goals ook weer. Thiago Alcántara bediende zeven minuten na rust Müller met een strakke pass, de Duitser nam aan en werkte al glijdend de 1-3 binnen.

Na de goal van Thiago pakte Robben zijn momenten. Met twee ietwat gelukkige assists had de Nederlander zijn aandeel in de ruime zege. Bij de 1-4 struikelde Robben na het aannemen van de bal, maar Thiago kon daardoor wel oppikken en binnenschieten. Nog geen drie minuten later raakte Müller een schot van Robben aan, waardoor keeper Bernd Leno kansloos was. Leon Bailey liet tussen het doelpuntengeweld van Bayern zien over een uitstekende vrije trap te beschikken, maar kort na zijn 2-5 ging de kampioen weer verder met scoren. Müller completeerde zijn (valse) hattrick door na een schitterende pass van Thiago de eindstand op 2-6 te bepalen. Leno voorkwam in de slotfase nog dat Robben zijn goaltje meepikte, de keeper tikte een schot van de Nederlander naast.

Arjen Robben speelde zijn dertigste bekerwedstrijd in dienst van Bayern München.

Bayern houdt door de overwinning zicht op de treble dit seizoen. Der Rekordmeister werd begin april al kampioen van de Bundesliga, staat nu dus in de finale van de strijd om de DFB-Pokal en kan ook nog de Champions League winnen. In de halve finale van het miljardenbal werd Bayern gekoppeld aan recordkampioen Real Madrid. In 2013 pakte Bayern de enige treble in de clubhistorie. In dat jaar werd de prijzenkast goed gevuld, want naast het kampioenschap, de Duitse beker en de Champions League werd ook de strijd om de UEFA Super Cup en het WK voor clubteams gewonnen.

Schalke 04 of Eintracht Frankfurt is in de eindstrijd van de Duitse beker de tegenstander van Bayern. Deze ploegen komen woensdag in actie.