WK-ganger Schalk lonkt naar de Eredivisie

Reacties

Na avonturen in Schotland, Zwitserland en Japan lijkt Alex Schalk (31) af te stevenen op een terugkeer naar Nederland. De Bredanaar staat nog tot eind december onder contract bij Urawa Red Diamonds, waarmee hij momenteel actief is op het WK voor clubs. Vrijdag schoot Schalk de Japanners naar de halve finale, waarin Manchester City dinsdag de tegenstander is.

WK-ganger Schalk lonkt naar de Eredivisie

In een VI-reportage vertelt Schalk over zijn ervaringen in Japan, zijn band met teamgenoot Bryan Linssen en zijn plannen voor de toekomst. In zijn geboortestad, bij zijn eerste profclub, zien velen hem graag komen. 'De Bomber van Breda had allang weer bij NAC moeten spelen', vindt Linssen.

Schalk zelf dubt. 'Misschien is dit wel het moment. Maar ik weet niet. Ik heb wel ervaring en kwaliteiten, ik denk dat ik een grote meerwaarde ben voor een middenmoter in de Keuken Kampioen Divisie, met alle respect. Dan moet die waardering er ook wel zijn, snap je? Niet qua financiën, ik weet dat mijn huidige contract niet geëvenaard kan worden. Hoe kan ik dit nou het beste verwoorden?'

Linssen weet het wel: 'Hij zou dolgraag naar NAC willen, dat is zijn thuis. Maar hij kan ook nog makkelijk mee bij zoveel clubs in de Eredivisie. Ik vind NAC te laag voor Alex. Heb ik hem ook gezegd. Maar hij vindt het lastig.' Schalk knikt. 'NAC is mooi, maar de Eredivisie blijft trekken. Een club als Heracles zou ook niet verkeerd zijn.'

Afgelopen zomer voerde de voormalig jeugdinternational gesprekken met Fortuna Sittard, dat uiteindelijk Kaj Sierhuis strikte als nieuwe spits.

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereld Club Kampioenschap
Meer over Wereld Club Kampioenschap
Meer A. Schalk
Meer over A. Schalk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.