Wilshere na totale transformatie op weg naar WK: 'Ik mocht weg'

Reacties

Jack Wilshere praat al maanden - nog zonder succes - met Arsenal over een nieuw contract. Die gesprekken zijn voor de middenvelder al een overwinning op zich, want voorafgaand aan dit seizoen mocht hij nog vertrekken.

Wilshere na totale transformatie op weg naar WK: 'Ik mocht weg'

Na jaren vol blessureleed en huurperiodes bij andere clubs geloofde Arsène Wenger niet meer in een toekomst van Wilshere bij Arsenal. 'Ik mocht vertrekken, drie of vier weken voor het sluiten van de transfermarkt gaf Wenger me die kans', blikt de Engelse international terug tegenover de BBC.

'Uiteindelijk vond ik niet de club die ik wilde en bovendien was ik niet helemaal fit, dus besloot ik bij Arsenal te blijven om aan mijn fitheid te werken', vervolgde Wilshere, die zich uiteindelijk verrassend in de basis knokte bij Arsenal, terugkeerde bij de Engelse nationale ploeg en zelfs al een paar keer aanvoerder was in Londen.

Toch neemt Wilshere zijn manager niets kwalijk. 'We voerden destijds een eerlijk gesprek. We kennen elkaar al zo lang. Iedereen wist dat ik nog maar een jaar onder contract stond en dat ik verhuurd was geweest en veel blessures kende. Ik maakte geen deel meer uit van zijn plannen en kwam niet in aanmerking voor een nieuw contract. Dat is nooit leuk om te horen, maar ik waardeerde zijn eerlijkheid.'

Inmiddels is alles anders. Wilshere kan een nieuw, langdurig Arsenal-contract tekenen en lijkt een zekerheidje om met Engeland naar het WK in Rusland te gaan. 'Het WK is ontzettend belangrijk voor ons en we willen goed voor de dag komen. Er is veel veranderd bij de nationale ploeg. Er zijn veel jonge spelers en de groep is hechter.'

Engeland neemt het vrijdag in een oefeninterland op tegen het Nederlands elftal, waar Ronald Koeman op de bank debuteert als bondscoach. Wilshere wordt in de basis verwacht bij The Three Lions.

Koeman hoopt tegen Engeland in voetsporen Rijkaard te treden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.