Southgate selecteert drie debutanten voor duel met Oranje

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland heeft Alfie Mawson (Swansea City), James Tarkowski (Burnley) en Nick Pope (Burnley) bij zijn selectie gehaald voor de oefeninterlands tegen het Nederlands elftal (volgende week vrijdag) en Italië (dinsdag 27 maart). Het trio debuteert in de Engelse selectie.

Southgate selecteert drie debutanten voor duel met Oranje

Zowel Mawson als Tarkowski is een verdediger, Pope is een doelman. Ook Lewis Cook kan in de komende interlandcyclus debuteren. In tegenstelling tot eerder genoemd drietal behoorde de 21-jarige middenvelder van AFC Bournemouth al eens tot het keurkorps van The Three Lions. Chelsea-verdediger Gary Cahill is gepasseerd.

Southgate kan tegen Nederland en Italië niet beschikken over de geblesseerde Harry Kane. Onder anderen Danny Welbeck, Jamie Vardy en Marcus Rashford moeten voor de doelpunten zorgen.

Adam Lallana en Jack Wilshere zijn er weer bij na blessureleed. Ook Joe Hart heeft zijn plek behouden. De doelverdediger speelde de afgelopen tijd tweede viool bij West Ham United, maar kreeg afgelopen weekeinde weer de voorkeur boven Adrián. Engeland werd bij de WK-loting ingedeeld in een groep met België, Panama en Tunesië.

Bondscoach Ronald Koeman maakt vrijdag zijn selectie bekend. Het duel tussen Nederland en Engeland wordt gespeeld in de Arena.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.