Willian verpest feestje Salah met prachtgoal tegen Liverpool

Liverpool heeft zaterdag in de slotfase de zege weggegeven in de Premier League-topper tegen Chelsea: 1-1. Mohamed Salah leek tegen zijn oude club de held te worden, maar daar stak Willian met een prachtgoal een stokje voor.

Georginio Wijnaldum moest het tegen Chelsea stellen met een plek op de bank, nadat Liverpool doordeweeks een 0-3 voorsprong weggaf in de Champions League-wedstrijd tegen Sevilla (3-3). Manager Jürgen Klopp haalde ook Sadio Mané en Roberto Firmino uit zijn basiself voor de belangrijke wedstrijd tegen Chelsea.

De formatie van Klopp startte fel en had veruit het meeste balbezit, maar deed daar te weinig mee. De verdediging van Chelsea stond compact, waardoor de thuisploeg er met moeite doorheen kwam. De bezoekers uit Londen kregen in de eerste helft zelfs de beste kansen. Liverpool dankte vooral doelman Simon Mignolet. De Belg redde op inzetten van Eden Hazard, Danny Drinkwater en Davide Zappacosta. Aan de andere kant kwam Liverpool richting de rust dichter bij een goal via Salah, die naast schoot.

In de tweede helft zette Liverpool meer aan, wat ook goede mogelijkheden opleverde. The Reds werden vooral gevaarlijk uit corners nadat de defensie van Chelsea een schot had geblokt. Toch lukte het Salah na 65 minuten om door de Londense muur te breken door de combinatie aan te gaan met Alex Oxlade-Chamberlain en feilloos binnen te schieten in de rechterhoek. Doelman Thibaut Courtois had het nakijken. Salah deed hiermee zijn oude club pijn, hij slaagde eerder niet bij Chelsea.

Vlak na de openingstreffer haalde Klopp de ietwat tegenvallende Daniel Sturridge naar de kant en mocht Wijnaldum invallen. Met de Nederlander in de ploeg verzuimde Liverpool de voorsprong uit te breiden en dat kwam The Reds uiteindelijk duur te staan. Marcos Alonso loste eerder al een schot en met nog vier minuten op de klok was het via invaller Willian - die pas 144 seconden in het veld stond - wel raak. Vanaf de rechterflank was de aanvaller Mignolet met een bekeken boogbal te slim af: 1-1. In een slotoffensief stuitte Salah nog op Courtois, waardoor de punten werden gedeeld.

Door het gelijkspel staat Liverpool nog altijd drie punten achter op Chelsea. De Londenaren staan op de derde plek met 26 punten, terwijl Liverpool vijfde staat. Koploper Manchester City, dat zondag nog uitkomt tegen Huddersfield Town, heeft 34 punten.