Groep C: Chelsea slaat twee vliegen in één klap dankzij Hazard en Willian

Chelsea heeft zich woensdagavond geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van manager Antonio Conte won eenvoudig met 0-4 van Qarabag, dat na twintig minuten al vrijwel geen uitzicht meer had op een goed resultaat.

De topclub uit Azerbeidzjan begon nog goed en raakte via Míchel zelfs de lat, maar in de negentiende minuut ging het helemaal mis. Rashad Farhad Sadygov gaf de doorgebroken Willian een licht duwtje en kreeg daarvoor een rode kaart. Bovendien ging de bal op de stip. Eden Hazard maakte geen fout: 0-1.

Daarmee was het verzet van Qarabag eigenlijk al gebroken. Met tien man kon de ploeg geen vuist maken tegen Chelsea, dat de score nog voor rust verdubbelde. Na een wonderschone aanval speelde Hazard zijn ploeggenoot Willian vrij met een knappe hakbal. De Braziliaan schoof vervolgens binnen: 0-2.

In de tweede helft hield Chelsea het tempo laag en kwam de ploeg geen moment in de problemen. Pedro kreeg na een briljante pass van Cesc Fàbregas nog een grote kans op de 0-3, maar scoorde niet. Uiteindelijk viel die derde goal alsnog. Na weer een lichte overtreding op Willian ging de bal voor de tweede keer op de stip. Fàbregas benutte het buitenkansje twee keer feilloos. Zijn eerste inzet moest over omdat spelers te vroeg inliepen.

Omdat Qarabag totaal niet probeerde om nog een eretreffer te forceren en achterin veel ruimte weggaf, liep Chelsea uiteindelijk simpel uit naar 0-4. Willian kreeg op de rand van het strafschopgebied alle tijd en ruimte om uit te halen en dat deed de Braziliaan dan ook met verve.

Dat Chelsea in de tweede helft opzichtig gas terug kon nemen, kwam Conte goed uit. De Italiaan wisselde Marcos Alonso, Hazard en N'Golo Kanté al vroeg om hen rust te geven met het oog op de kraker tegen Liverpool van zaterdag. Een wedstrijd die al langer in het hoofd zit van Conte, die met Chelsea als eerste club uit Groep C zeker is van overwintering in de Champions League.