Roostermakers maken Conte chagrijnig: 'Hebben niet dezelfde kansen'

Reacties

Volgens Chelsea-manager Antonio Conte brengen de roostermakers van de Premier League zijn ploeg schade toe in de titelstrijd. Na de soevereine overwinning op West Bromwich Albion ging de blik van de Italiaan meteen op de komende duels.

Roostermakers maken Conte chagrijnig: 'Hebben niet dezelfde kansen'

'We spelen woensdagavond een uitwedstrijd tegen Qarabag in de Champions League en dan zijn we donderdagochtend om vijf of zes uur terug in Londen. Zaterdag spelen we dan alweer een uitwedstrijd tegen Liverpool. Is dat normaal? Ik denk het niet', fulmineerde Conte.

Het is niet voor het eerst dat Conte zijn beklag doet over het speelschema. Na de Champions League-winst bij Atlético Madrid gaf de Italiaan aan het onbegrijpelijk te vinden dat Chelsea drie dagen nadien de topper tegen Manchester City moest afwerken. 'Er was één ploeg de favoriet. Jammer, want we hadden heel dichtbij kunnen komen. Als we hadden gewonnen, was onze achterstand nu niet negen punten geweest. Degene die het schema opstelt, moet alle clubs wel dezelfde kansen geven.'

Conte kan maar beter wennen aan de opeenvolging van wedstrijden: tot en met 30 december komen The Blues liefst twaalf keer in actie. Vorig seizoen speelde Chelsea een stuk minder duels omdat het toen niet Europees actief was.

Het linkerrijtje van de Premier League:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.