Superduo Chelsea maakt gehakt van West Brom

Dankzij een wervelende eerste helft heeft Chelsea met speels gemak afgrekend met West Bromwich Albion: 0-4. Door de overwinning klimt de ploeg van Antonio Conte naar de tweede plek, al kan Manchester United daar later op de dag weer overheen.

Conte stuurde zijn ploeg in een 3-5-1-1 formatie binnen de lijnen. Álvaro Morata speelde zoals gebruikelijk in de spits met Eden Hazard om hem heen. Op de flanken had de Italiaanse oefenmeester ruimte gemaakt voor Marcos Alonso en de Italiaan Davide Zappacosta. In de defensie werd David Luiz net als tegen Manchester United gepasseerd en zijn plek werd ingenomen door Andreas Christensen.

De twee aanvallers lieten in het eerste bedrijf van zich horen. Na zeventien minuten loste de Belg een venijnig schot dat met moeite werd gekeerd door WBA-doelman Ben Foster. De rebound viel voor de voeten van Morata, die vervolgens makkelijk binnenschoot. Een paar minuten later stond een heus kunststukje van de Spanjaard aan de wieg van de tweede Chelsea-goal. Een harde pass van achteruit verlengde hij verrassend genoeg achter zijn standbeen langs, waardoor Hazard oog in oog met Foster kwam te staan en raak schoot. Uit een vrije trap van Cesc Fàbregas tikte Alonso vlak voor de theepauze ook nog de 3-0 binnen.

Na rust veranderde er weinig aan het speelbeeld. Na weer een puntgave assist van Fàbregas was het wederom Hazard die rustig bleef en raak schoot. Daarna waren er nog goede mogelijkheden voor de bezoekers om de score uit te breiden, maar met name Morata verzuimde om de score verder op te voeren. Vijf minuten voor tijd was James McClean nog dichtbij de eretreffer voor West Brom, maar hij schoot naast één-op-één met Thibaut Courtois.

Door de overwinning staat Chelsea in ieder geval voor even op de tweede plek. Voor West Brom, dat vorig seizoen nog verrassend goed presteerde, worden de problemen steeds groter. Door de vierde nederlaag op rij staat de ploeg na twaalf wedstrijden slechts op tien punten.