Ongekende thuisvorm Arsenal blijft intact na stadsderby met Spurs

Reacties

Arsenal is zaterdagmiddag de winnaar geworden van de North London Derby. In het eigen Emirates Stadium waren de manschappen van Arsène Wenger met 2-0 te sterk voor Tottenham Hotspur. Shkodran Mustafi en Alexis Sánchez bepaalden al in de eerste helft de eindstand.

Ongekende thuisvorm Arsenal blijft intact na stadsderby met Spurs

Voorafgaand aan Arsenal – Tottenham Hotspur was de wisseling van de wacht in Noord-Londen hét gespreksonderwerp. Na de jarenlange hegemonie van The Gunners, heeft Tottenham zich de laatste jaren ontpopt tot echte topclub in Engeland. Na elf speelronden stond Spurs derde in de Premier League, Arsenal slechts zesde. Toch was het verschil op de ranglijst nauwelijks te zien tijdens de derby.

Hoewel Mauricio Pochettino kon beschikken over sterkhouders Harry Kane, Dele Alli en Hugo Lloris, was Arsenal gedurende het eerste bedrijf namelijk baas in eigen huis. Al na vijf minuten schoot Alexandre Lacazette wild over, een kwartier later ging na een mooie aanval de lage voorzet van Héctor Bellerin langs alles en iedereen voorbij. Aan de overkant was Kane gevaarlijk met een schot en een kopbal, die beide werden gekeerd door Petr Cech. 

Op het moment dat Tottenham zich meer en meer ging mengen in het treffen – Christian Eriksen schoot in de korte hoek knap op de paal – pakte Arsenal de voorsprong. Davinson Sánchez tackelde ogenschijnlijk op de bal, maar scheidsrechter Mike Dean floot voor een overtreding. Mesut Özil mocht aanleggen voor een uitdraaiende vrije trap, die panklaar op het hoofd van landgenoot Mustafi belandde. De Duitser stuurde de bal fraai richting de verre hoek, waarbij Lloris kansloos was: 1-0.

Arsenal leek met een nipte voorsprong te gaan rusten, maar vlak voor rust verdubbelde de equipe van Wenger de voorsprong. Lacazette bewoog goed in de diepte en werd bediend. De Franse aanwinst bracht Sánchez in stelling, die in twee instanties de bal hard tegen de touwen werkte: 2-0. Dit was ook de ruststand.

Na de thee moest Tottenham jacht maken op de aansluitingstreffer, maar Arsenal vocht voor elke meter en kwam nauwelijks in de problemen. Pochettino besloot vers bloed in te brengen met Heung-Min Son en Fernando Llorente, die Kane en Alli vervingen. De wisselingen boden echter weinig soelaas, want verder dan een wild schot dat over ging, kwam Son niet.

Nota bene Eric Dier was het dichtst bij de 2-1, maar de verdediger die de geblesseerde Toby Alderweireld verving in de driemansdefensie, zag zijn poging na een standaardsituatie gekeerd worden door Cech. Verder dan dat kwam Spurs niet meer, waardoor de elfde thuiszege op rij in de Premier League voor Arsenal een feit was. Door de zege in de North London Derby rukt Arsenal op naar plek vijf. Het verschil met de aartsrivaal bedraagt nog één punt. Stadsgenoot Chelsea kan later op zondag - als het wint op bezoek bij West Bromwich Albion - over Spurs heengaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.