Willian slaat terug naar criticasters: 'Ik kwam niet voor het geld naar Arsenal'

Reacties

Willian heeft maandagavond uitleg gegeven over zijn vertrek bij Arsenal. De 33-jarige Braziliaan is het met de Londenaren eens geworden over de ontbinding van zijn contract en hoopt daarmee te hebben bewezen dat hij niet voor het geld naar het Emirates Stadium kwam.

Willian slaat terug naar criticasters: 'Ik kwam niet voor het geld naar Arsenal'
© Pro Shots

Willian kwam vorig jaar transfervrij over van Chelsea, waar hij in zeven seizoenen twee keer kampioen van Engeland werd en in 339 officiële duels goed was voor 63 treffers. Bij de stadgenoot was de voormalig speler van Shakhtar Donetsk en FC Anzhi een stuk minder succesvol. Met slechts een doelpunt in 37 wedstrijden, waarvan een aanzienlijk deel als invaller, pakte de samenwerking met The Gunners niet uit als gehoopt.

Het resulteerde maandag in het vertrek van Willian, die nog contract tot medio 2023 had met een weeksalaris van meer dan 250 duizend euro. Volgens Engelse media heeft de vleugelspeler nu afgezien van zijn resterende salaris van meer dan twintig miljoen euro door zijn contract te laten verscheuren. Met zijn gebaar heeft hij de Arsenal-directie verbaasd, meldde Sky Sports maandagavond. Nu heeft Willian zelf ook gereageerd.

In een statement bedankt hij Arsenal. 'Helaas zijn de dingen op het veld niet gegaan zoals we hadden gepland en gehoopt. Ik heb veel kritiek gehad, vooral van een paar leden van de pers, dat ik hier om financiële redenen heen was gekomen... Ik hoop dat mijn acties vandaag laten zien dat dit niet het geval was. Ik hoop dat het sommige mensen leert om niet zo snel te oordelen en zichzelf minder belangrijk te maken, ook al snap ik dat het erbij hoort.'

Willian keert nu terug naar Corinthians, dat hij in 2007 verliet voor Shakhtar. Na acht jaar laat hij de Premier League definitief achter zich. 'Ik wil altijd winnen en vind het moeilijk om te accepteren als dat niet lukt. Helaas heeft mijn periode bij Arsenal niet goed uitgepakt, dat vind ik spijtig. Ik kwam in 2013 naar Engeland en heb van elke minuut genoten. Ik wil iedereen bedanken die me heeft geholpen om in deze geweldige competitie te spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Willian
Meer over Willian
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.