Willian verlaat Corinthians na reeks bedreigingen

Reacties

Voormalig Chelsea-aanvaller Willian gaat op zoek naar een nieuwe club. De 34-jarige Braziliaan is vertrokken bij Corinthians nadat hij en zijn familie werden lastiggevallen door supporters.

Willian verlaat Corinthians na reeks bedreigingen
© Pro Shots

De routinier verliet vorige zomer Arsenal om terug te keren naar zijn thuisland. Bij zijn oude club Corinthians tekende Willian een contract tot eind 2023, maar die verbintenis is na onderling overleg verbroken. De club zegt de keuze van Willian om te vertrekken te respecteren.

In gesprek met Globo Esporte heeft de zeventigvoudig international uitleg gegeven over zijn plotselinge vertrek: 'Ik ben niet teruggekeerd naar Brazilië om bedreigd te worden. Als Corinthians verloor of ik niet goed speelde, dan ontving mijn familie doodsbedreigingen en scheldkanonnades via social media. Eerst richtten ze zich op mijn vrouw en dochters en na een tijdje werden ook mijn vader en zus bestookt met berichten.'

Willian zou openstaan voor een terugkeer naar Europa. Verschillende Engelse media linken hem aan Fulham. Dat zou voor de buitenspeler een terugkeer naar Londen betekenen. Hij speelde tussen 2013 en 2020 bij Chelsea en was daarna een seizoen actief bij Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.