Arsenal bespaart ruim 20 miljoen euro dankzij gebaar Willian

Reacties

Willian keert na veertien jaar terug naar Corinthians, zo heeft Arsenal bevestigd. Het vertrek van de 33-jarige aanvaller betekent een fikse kostenbesparing voor de club uit Londen.

Arsenal bespaart ruim 20 miljoen euro dankzij gebaar Willian
© Pro Shots

The Gunners namen Willian vorig jaar transfervrij over van Chelsea, maar een doorslaand succes werd het huwelijk niet. Omdat de Braziliaan een weeksalaris van 240.000 pond (280.000 euro) verdient en zijn contract nog tot medio 2023 doorliep, vreesde de Arsenal-leiding dat Willian nog twee jaar behaaglijk in zijn gouden kooi zou blijven zitten.

Maandagavond werd echter bekend dat de aanvaller heeft besloten zijn contract te verscheuren om daarna transfervrij over te stappen naar Corinthians, waar hij zeventig procent minder gaat verdienen. De geste van Willian, die met opgeheven hoofd Engeland wil verlaten, levert Arsenal circa twintig miljoen pond (23,3 miljoen euro) op.

Willian verliet Corinthians in 2007 voor Shakhtar Donetsk en diende daarna FC Anzhi alvorens hij in 2013 tekende voor Chelsea. In Brazilië is men al bijna halverwege het seizoen, Corinthians kan de inbreng van Willian goed gebruik. De club staat momenteel zesde, op twaalf punten achterstand van koploper Atlético Mineiro.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Willian
Meer over Willian
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.